info - arhitektura, urbanizam


susret

Razgovor - Hildegard Auf-Franić

U utorak, 14. studenoga 2017. u 19 sati, u Oris Kući arhitekture održat će se razgovor s profesoricom emeritom Hildegard Auf-Franić. Moderatori razgovora su arhitekti Mia Roth Čerina i Veljko Oluić.  
 
najave

Vikend s Orisom u Dubrovniku

Vikend s Orisom ove se godine održava u Dubrovniku od 10. do 11. studenoga 2017.
 
predavanje, tribina

Dubrovnik Pacemaker

Društvo arhitekata Dubrovnik nastavlja s programom predavanja u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, večeras, 26. listopada, u 19 sati kad će Luka Vlahović i Ivan Viđen predstaviti 'Dubrovnik Pacemaker', projekt urbane transformacije kontaktne zone povijesne jezgre.
 
obavijest

Povijesnost arhitekture, knjiga Tomislava Premerla

Promocija knjige Povijesnost arhitekture. Pedeset tekstova o arhitekturi 1962. – 2013. autora Tomislava Premerla održat će se u četvrtak, 26. listopada u 19 sati, u Oris - kući arhitekture u Zagrebu.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka na Poljudu u sklopu projekta 'Za sva vrimena'

Udruga Naš Hajduk objavljuje natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka u sklopu projekta 'Za sva vrimena', a u kojem će biti upisana imena donatora sredstava toj udruzi. Rok za primanje natječajnih radova je 28. studenog 2017., do 20 sati.
 
seminar

Seminar 'Urbana revitalizacija: nužnost ili prilika'

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Sveučilište u Zagrebu najavljuju seminar pod nazivom 'Urbana revitalizacija: nužnost ili prilika' koji će se održati 18. listopada, od 9,30 do 17,30 sati u prostoru Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb).
 
radionica, kolonija

Reload - Mapiranje i urbano planiranje / radionica

Radionica Reload - Mapiranje i urbano planiranje, koju KA-MATRIX organizira u okviru programa Nova kultura - Hibridni grad .017., održat će se od 12. do 14. listopada 2017. u prostoru MUZA-e u Karlovcu. Voditelj programa bit će karlovački arhitekt Luka Lipšinić.
 
izložba

Izložba radova pristiglih na natječaj za idejno rješenje zgrade DHMZ-a

U Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu, u četvrtak 5. listopada 2017. u 19 sati, bit će otvorena izložba radova pristiglih na javni natječaj za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje zgrade DHMZ-a u kampusu Borongaj. 
 
najave

Dani Orisa 17 u Zagrebu

Ovogodišnji arhitektonski simpozij Dani Orisa održat će se 14. i 15. listopada 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  
 
najave

2. Bijenale industrijske umjetnosti 2018.

2. Bijenale idnustrijske umjetnosti (IAB 2018), pod naslovom U smjeru svega, održat će se sljedeće godine u Labinu, Puli i Rijeci.
 
predavanje, tribina

Predavanje arhitekta Wolfganga Tschapellera

U četvrtak, 31. kolovoza u 19 sati, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu održat će se predavanje austrijskog arhitekta Wolfganga Tschapellera.  
 
obavijest

Preminuo ugledni arhitekt Berislav Šerbetić

Ugledni arhitekt Berislav Šerbetić, jedan od idejnih potpisika projekta sportsko-poslovnog kompleksa Cibona u Zagrebu, umro je u utorak 15. kolovoza u osamdeset i drugoj godini života. 
 
najave

Međunarodna urbanističko-arhitektonska radionica 'Overbooking the City'

Međunarodna urbanističko-arhitektonska radionica 'Overbooking the City' održava se od 20. do 26. kolovoza u Dubrovniku u organizaciji udruge Urban Transcripts (London), te u partnerstvu s udrugom PLACA – kolektiv za istraživanja o prostoru (Dubrovnik).  
 
natječaj, poziv za prijedloge

Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture. Rok za predaju kandidature je 22. rujna 2017.
 
festival

17. Festival Vizura aperta: Veze

Ove godine Vizura aperta se održava u unutrašnjosti Pelješca u Janjini. Janjina je bila mjesto s aktivnim kinom i kazalištem, palačama, brojnim kućama, dućanima i stanovnicima. Položaj u unutrašnjosti poluotoka sačuvao joj je arhitekturu od urbane devastacije, duh mjesta i ambijentnu cjelinu, ali su je napustili stanovnici... 
 
izložba

Arhitektura u suvremenoj umjetnosti

U splitskoj Galeriji umjetnina večeras, 11. srpnja u 20 sati, otvara se izložba Arhitektura u suvremenoj umjetnosti koja će se moći razgledati do 27. kolovoza o.g. 
 
izložba

Wolfgang Tschapeller: Oziris – Svijet 1

U četvrtak, 6. srpnja, u 19 sati, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba Wolfgang Tschapeller: Oziris – Svijet 1, uz prisustvo autora, arhitekta Wolfganga Tschapellera. Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza 2017.
 
izložba, nagrada

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2016. i svečana dodjela nagrada

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017. u Tunelu Grič otvara se Godišnja izložbe ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2016. godini. Otvorenje izložbe i svečana dodjela nagrada započet će u 20 sati. 
 
predavanje, tribina

Mediteranska mreža modernizma: Alžir

U sklopu razvoja Mediteranske mreže modernizma koju je inicirao projekt Motel Trogir, u proljeće 2017. godine ostvareno je studijsko putovanje u Alžir s fokusom na arhitektonsku modernističku baštinu i razvoj suradnje s prijateljskim organizacijama i institucijama u toj najvećoj afričkoj zemlji, o čemu će biti govora na tribini u klubu Booksa 1. lipnja, u 20 sati.
 
najave

7. Dani zagrebačke arhitekture - Impulsi EU fondova u arhitekturi Zagreba

Društvo arhitekata Zagreba najavljuje 7. Dane zagrebačke arhitekture koji će se održati od 18. do 20. svibnja. Ovogodišnji dani zagrebačke arhitekture posvećeni su impulsima EU fondova u arhitekturi Zagreba.
 
nagrada

Dodijeljene medalje za arhitekturu i konceptualni pothvat Hrvatske komore arhitekata

Dinko Peračić i Roman Šilje, autori projekta 'Građevinski fakultet Osijek' dobitnici su Medalje za arhitekturu, novoutemeljene godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata, a laureat Medalje za konceptualni pothvat je arhitektonski studio 3LHD za koncept (izložbu) '3LHD INTERAKCIJE', priopćeno je iz HKA.
 
izložba

Izložba prof. Nenada Fabijanića - Spomenik domovini

Izložba prof. Nenada Fabijanića 'Spomenik domovini' otvara se u Muzeju za umjetnost i obrt, u petak, 5. svibnja, u 19 sati. Izložba ostaje  otvorena do 14. svibnja 2017.
 
predstavljanje

Koraci grada 1957–2017: Prvomajska edicija

Ovog vikenda Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (www.uiii.hr) predstavlja prvomajsku ediciju projekta Koraci grada 1957 – 2017 kojeg u 2017. godini provodi u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, Centrom za nezavisnu kulturu i mlade – POGON, Centrom za kulturu Trešnjevka, Design Districtom, Institutom za povijest umjetnosti, Laboratorijem zabave, i dr.
 
predavanje, tribina

Kako čitamo grad: Srednjovjekovna Rijeka u srednjovjekovnoj regiji

Ex libris poziva na nastavak ciklusa predavanja o povijesti Rijeke i okolice 'Kako čitamo grad' s predavačem Marijanom Bradanovićem, danas, 27. travnja, u 19:00 sati.
 
predavanje, tribina

Aimo Nissi o nordijskom modernizmu

Finski arhitekt Aimo Nissi održat će u srijedu, 26. travnja, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu predavanje o nordijskom modernizmu i primjerima obnove i restauracije finske modernističke baštine.
 
predstavljanje

Promocija knjige 'Zagreb Antivodič' Zrinke Paladino

Meandar Media poziva na promociju knjige 'Zagreb Antivodič' Zrinke Paladino koja će se održati u četvrtak, 27. travnja, u Laubi, s početkom u 19:00 sati.
 
izložba

Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata

Društvo arhitekata Dubrovnik poziva na otvorenje velike 'Izložbe ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2012.-2016.' koje će se održati u utorak, 18. travnja, s početkom u 20:00 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u palači Banac.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Od rimske kuće do biografskog muzeja Vlaha Bukovca'

U subotu, 8. travnja 2017. godine, u 19:00 sati u Kući Bukovac u Cavtatu otvorit će se izložba 'Od rimske kuće do biografskog muzeja Vlaha Bukovca'. Izložba ostaje otvorena do 9. srpnja 2017. godine
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.'

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata organizira Međunarodnu konferenciju 'Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.' Ova jedinstvena međunarodna konferencija na području Hrvatske, održava se u Rovinju i Puli, od 24.4. do 27.4.2017. Ulaz na konferenciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebno registrirati se najkasnije do 21.4.2017.
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika održat će se u petak, 7. travnja, od 12:00 do 18:00 sati, izložbom i stručnim vodstvom kroz privatni stan umjetnika.
 
predavanje, tribina

Obnova pročelja Etnografskog muzeja-projekt novog postava

Etnografski muzej Zagreb poziva na treće predavanje iz XII. ciklusa programa Arhitektura i naslijeđe pod naslovom 'Projekt Etnografskog muzeja u Zagrebu: Obnovljena baština za pametan i održiv razvoj u hiperpovezanom svijetu' koje će se održati u četvrtak, 6. travnja, u 18:00 sati., u prostorima Društva arhitekata Zagreba.
 
izložba

Zadar: Poslijeratna urbanističko-arhitektonska obnova 1944.–1958.

Izložba 'Zadar: Poslijeratna urbanističko-arhitektonska obnova 1944.–1958.' otvara se u utorak, 28. ožujka, u 19 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Sigurnost povijesnih gradova' 2017.

Od 31. ožujka do 1. travnja 2017. u Splitu se održava Međunarodna IPA SD - HUPG konferencija 'Sigurnost povijesnih gradova'. Glavna tema konferencije odnosi se na postizanje i očuvanje sigurnosti u povijesnim gradovima Europe i svijeta. 
 
konferencija, znanstveni skup

3. međunarodni kongres povijesnih gradova

Treći međunarodni kongres povijesnih gradova okupio je u utorak u Solinu predstavnike turističke i arheološke struke koji će sljedeća tri dana razmijeniti iskustva o zaštiti i interpretaciji povijesnih lokaliteta te o razvoju turističkih proizvoda u povijesnim gradovima, a predstavit će razdoblja od prapovijesti do srednjeg vijeka s naglaskom na antiku. 
 
predavanje, tribina

Kako štitimo arhitekturu modernizma 2

Druga tribina, u seriji tribina o zaštiti arhitekture modernizma, održat će se u Šibeniku, u srijedu, 15. ožujka, s početkom u 18,30 sati, u Gradskoj knjižnici Šibenik.
 
predavanje, tribina

Tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici

U okviru programa Koprivnička agora 21 u srijedu, 22.2.2017. u 18 sati, u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici tijekom koje će arhitekt Antonio Grgić održati predavanje uz fotografije o novoj Nacionalnoj knjižnici u Ateni.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodni simpozij na temu urbanizma i arhitekture Labin

Grad Labin poziva na Međunarodni simpozij na temu urbanizma i arhitekture realizirane u razdoblju  nedemokratskih režima XX. stoljeća koji će se održati dana 03. ožujka 2017. u 10,00 sati u Gradskoj knjižnici Labin, a sve u tjednu kada Grad Labin tradicionalno obilježava Dane Labinske republike odnosno Dan rudara.
 
predavanje, tribina

Predavanje Anite Ruso 'Biti arhitekt u Dubrovačkoj Republici'

Društvo arhitekata Dubrovnik u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik najavljuje ciklus redovitih mjesečnih predavanja otvorenih za javnost. Ciklus započinje u petak 17. veljače 2017. u 19 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika s predavanjem povjesničarke umjetnosti dr. sc. Anite Ruso "Biti arhitekt u Dubrovačkoj Republici - priča o Marinu Groppelliju i suradnji dubrovačkoga Senata s inozemnim arhitektima".
 
predavanje, tribina

Dean Skira, Dino Krizmanić, Leonid Zuban i Berislav Medić: Tunel Eurasia

U četvrtak, 9. veljače, u Oris Kući arhitekture, u 19 sati, Dean Skira će zajedno sa svojim suradnicima, predstaviti mega projekt podvodnog tunela 'Eurasia' koji je značajnim dijelom realiziran prema njihovim rješenjima.
 
obavijest

Objavljeno 40 radova za EU nagradu za arhitekturu – Mies Van der Rohe

Europska komisija i Zaklada Mies Van der Rohe su 30. siječnja 2017. godine objavili 40 radova iz 17 zemalja koji su ušli u uži izbor za europsku nagradu za suvremenu arhitekturu – 2017 European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije o Makismirskim naseljima

Naklada Ljevak poziva na predstavljanje knjige Antonija Jurčeva 'Od Željezničke kolonije do Ravnica - Monografija zagrebačkog kvarta Maksimirska naselja' koje će se održati u srijedu, 25. siječnja, u 18:30 sati, u dvorani poslovne zgrade KRAŠ d.d.
 
radionica, kolonija

Poziv na radionicu - Kad bi prostori mogli govoriti

Bacači sjenki vas pozivaju na istraživačku, zagovaračku te interpretativnu urbanu radionicu 'Kad bi prostori mogli govoriti' koja će se održati u Pogonu, 18., 19. i 20. siječnja od 11:30 do 15:30 sati. Voditelji: doc. dr.sc. Sandra Uskoković i Boris Bakal. Rok prijave je 17. siječnja do 16:00 sati.
 
obavijest

Objavljene nominacije za europsku nagradu za arhitekturu Mies van der Rohe Award 2017

Objavljene su nominacije za najvažniju europsku nagradu za suvremenu arhitekturu – 2017 European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award! Riječ je o najrelevnatnijoj i najprestižnijoj europskoj nagradi za arhitekturu čiji je cilj promocija profesije te ohrabrenje mladih arhitekata koji započinju svoju karijeru diljem Europske unije. Nagrada je bienalnog karaktera, a među nominiranim projektima iz cijele Europe uvršteno je i 8 projekata iz Hrvatske.
 
nagrada

Skupini hrvatskih autora međunarodna nagrada u Beogradu

Udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) dodijelila je ovogodišnju nagradu 'Ranko Radović' za doprinos arhitekturi skupini hrvatskih autora za monografiju Branko Kincl.
 
izložba

Izložba Heinza Tesara - Misliti crtežom

U četvrtak, 15. prosinca, u 19 sati, u Oris Kući arhitekture, otvara se izložba austrijskog arhitekta Heinza Tesara pod naslovom 'Misliti crtežom'. Izložba ostaje otvorena do 13. siječnja 2017.
 
predavanje, tribina

Predavanje Imada Dahmanija 'Brutalistička arhitektura u Maroku'

Predavanje arhitekta Imada Dahmanija (Ecole d'Architecture de Casablanca) 'Brutalistička arhitektura u Maroku' održat će se u ponedjeljak, 12. prosinca 2016. u 19 sati, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, predavaona 317/ 3. kat.
 
predavanje, tribina

Predavanje Zlatka Karača - Arhitektura sinagoga u Hrvatskoj

Matica hrvatska poziva na predavanje dr.sc. Zlatka Karača 'Arhitektura sinagoga u Hrvatskoj – memento nestaloj baštini' koje će se održati u utorak, 29. studenog, u 18:00 sati.
 
izložba

Arhitekt Ivo Bartolić - modernistička arhitektura Siska

Danas, 25. studenoga, u 19 sati, u prostorijama Gradskog muzeja Sisak, otvara se izložba 'Arhitekt Ivo Bartolić - modernistička arhitektura Siska'.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije arhitekta Branka Kincla

Monografija arhitekta i akademika Branka Kincla predstavit će se u četvrtak, 24. studenog, u 18 sati, u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
 
predstavljanje

Predstavljen katalog izložbe dizajnera i arhitekta Vlade Petričevića

Katalog izložbe 'Arhitektura malog mjerila - 50 godina stvaralaštva arhitekta i dizajnera Vlade Petričevića' predstavljen je u utorak navečer u Hrvatskome muzeju arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), a u katalogu se prati Petričevićev razvoj i djelovanje na području dizajna namještaja, vizualnih komunikacija i postava izložbi, na što se nadovezuju projekti arhitekture i unutrašnjeg uređenja, te obnove povijesnih objekata u perivoju Maksimir.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu