info - arhitektura, urbanizam


izložba

Bogdan Budimirov: Kuća za dvoje

U utorak, 23. siječnja 2018. godine u 18 sati, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba Bogdan Budimirov: Kuća za dvoje.  
 
izložba

Festival Organ Vida: Izložba u mariborskoj Umjetničkoj galeriji

U suradnji s Organom Vida te pod kustostvom direktorice tog međunarodnog festivala fotografije, Marine Paulenka, 19. siječnja u Umjetničkoj galeriji Maribor se otvara izložba "Budnost, borba, ponos: kroz njezine oči", s autentičnim pričama trinaest umjetnica različitih kulturnih izričaja, potaknutih željom da otvore nove mogućnosti razumijevanja i spoznaja. 
 
natječaj

European Prize for Urban Public Space 2018 – poziv

The Centre of Contemporary Culture of Barcelona (CCCB), zajedno s partnerima, po deseti put raspisuje poziv za Europsku nagradu za urbani javni prostor (European Prize for Urban Public Space). Prva takva nagrada dodijeljena je 2000. godine, a otada se dodjeljuje svake dvije godine s ciljem priznavanja i promicanja aktivnosti za oporavak i poboljšanje javnog prostora u europskim gradovima. Rok za prijavu traje od 15. siječnja do 21. veljače 2018.!
 
x ostalo

Počela sanacija istočnog krila riječke Guvernerove palače

Počela je obnova istočnog krila Guvernerove palače u Rijeci, za što su Primorsko-goranska županija i Ministarstvo kulture izdvojili po 400.000 kuna, priopćila je u petak Primorsko-goranska županija. 
 
najave

Razgovor s arhitektom Andrijom Mutnjakovićem

U utorak, 16. siječnja 2018. godine u Oris Kući arhitekture u 18 sati održat će se razgovor s akademikom Andrijom Mutnjakovićem, povodom zatvaranja izložbe Andrija Mutnjaković: Vizionarska arhitektura.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na rezidencijalni program ADATA AiR (Plovdiv, Bugarska)

Zaklada Plovdiv 2019 objavljuje natječaj za sudjelovanje u rezidencijalnom umjetničkom programu u bugarskom gradu Plovdivu (Europskoj prijestolnici kulture 2019.), u periodu od 15. ožujka do 15. srpnja 2018. Poziv je upućen umjetnicima, arhitektima, dizajnerima i dr., a rok za prijavu je 31. siječnja 2018. 
 
natječaj

Future Architecture Platform - otvoren poziv za nove članove

Future Architecture Platform otvara svoja vrata novim članovima, muzejima, galerijama, akademskim institucijama, organizatorima festivala i ostalim rukovoditeljima s inovativnim pristupom arhitekturi. Rok za prijave je 15. siječnja 2018.!
 
izložba

Andrija Mutnjaković: Vizionarska arhitektura

U utorak, 19. prosinca, u 18 sati, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba Andrija Mutnjaković: Vizionarska arhitektura. Izložba ostaje otvorena do 13. 1. 2018.
 
predstavljanje

Prezentacija projekta Zagreb na Savi

Društvo arhitekata Zagreba ogranizira dvodnevni program - predstavljanje projekta i radionicu za pripremu javne rasprave Zagreb na Savi, 14. i 15. prosinca 2017. od 15 do 19 sati u DAZ-u. 
 
x ostalo

Ugledni časopis 'Harvard Design Magazine' posvetio članak mladoj hrvatskoj arhitektici A. D. Beroš

Zadnji broj uglednog američkog časopisa "Harvard Design Magazine", koji tematizira "tinejdžersku arhitekturu", posvetio je članak projektima hrvatske arhitektice Ane Dane Beroš i skupine "ARCHIsquad", kojoj je bila suosnivačicom. 
 
obljetnica, proslava, izložba

100% Vitić - uz stogodišnjicu rođenja arhitekta Ivana Vitića

Bacači Sjenki pozivaju na dvostruko otvorenje: 26. edicije Zidnih novina Grada Zagreba posvećene zagrebačkim realizacijama arhitekta Ive Vitića te prigodne izložbe Vitićevih ostalih ostvarenja, u Društvu arhitekata Zagreb, u ponedjeljak 18. prosinca u 19 sati.
 
predavanje, tribina

Srednjovjekovne fortifikacije zagrebačkog Gradeca

Nacionalna udruga za fortifikacije i Sekcija za arhitektonsko naslijeđe Društva arhitekata Zagreba pozivaju na tribinu i predavanje 'Srednjovjekovne fortifikacije zagrebačkog Gradeca' koje će održati dr. sc. Bruno Škreblin iz Hrvatskog instituta za povijest. Tribina će se održati u prostorima Društva arhitekata Zagreba , u srijedu, 13. prosinca, s početkom u 19 sati.
 
predavanje, tribina

Tribina: Institucije arhitekture - Zajednička budućnost

U petak, 8. prosinca, u 17 sati, u Oris Kući arhitekture održat će se tribina o stvaranju suradničke platforme arhitektonskih institucija te oblikovanja zajedničkog horizonta, u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata i Orisa.
 
izložba

Hosting the Dolomites - izložba

U petak, 1. prosinca 2017. u 19h u Oris Kući arhitekture otvara se izložba Hosting the Dolomites. Izložba dolazi u Zagrebu nakon Državnog muzeja arhitekture u Moskvi i Talijanske ambasade u Beču.
 
susret

Razgovor - Hildegard Auf-Franić

U utorak, 14. studenoga 2017. u 19 sati, u Oris Kući arhitekture održat će se razgovor s profesoricom emeritom Hildegard Auf-Franić. Moderatori razgovora su arhitekti Mia Roth Čerina i Veljko Oluić.  
 
najave

Vikend s Orisom u Dubrovniku

Vikend s Orisom ove se godine održava u Dubrovniku od 10. do 11. studenoga 2017.
 
predavanje, tribina

Dubrovnik Pacemaker

Društvo arhitekata Dubrovnik nastavlja s programom predavanja u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, večeras, 26. listopada, u 19 sati kad će Luka Vlahović i Ivan Viđen predstaviti 'Dubrovnik Pacemaker', projekt urbane transformacije kontaktne zone povijesne jezgre.
 
obavijest

Povijesnost arhitekture, knjiga Tomislava Premerla

Promocija knjige Povijesnost arhitekture. Pedeset tekstova o arhitekturi 1962. – 2013. autora Tomislava Premerla održat će se u četvrtak, 26. listopada u 19 sati, u Oris - kući arhitekture u Zagrebu.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka na Poljudu u sklopu projekta 'Za sva vrimena'

Udruga Naš Hajduk objavljuje natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka u sklopu projekta 'Za sva vrimena', a u kojem će biti upisana imena donatora sredstava toj udruzi. Rok za primanje natječajnih radova je 28. studenog 2017., do 20 sati.
 
seminar

Seminar 'Urbana revitalizacija: nužnost ili prilika'

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Sveučilište u Zagrebu najavljuju seminar pod nazivom 'Urbana revitalizacija: nužnost ili prilika' koji će se održati 18. listopada, od 9,30 do 17,30 sati u prostoru Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb).
 
radionica, kolonija

Reload - Mapiranje i urbano planiranje / radionica

Radionica Reload - Mapiranje i urbano planiranje, koju KA-MATRIX organizira u okviru programa Nova kultura - Hibridni grad .017., održat će se od 12. do 14. listopada 2017. u prostoru MUZA-e u Karlovcu. Voditelj programa bit će karlovački arhitekt Luka Lipšinić.
 
izložba

Izložba radova pristiglih na natječaj za idejno rješenje zgrade DHMZ-a

U Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu, u četvrtak 5. listopada 2017. u 19 sati, bit će otvorena izložba radova pristiglih na javni natječaj za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje zgrade DHMZ-a u kampusu Borongaj. 
 
najave

Dani Orisa 17 u Zagrebu

Ovogodišnji arhitektonski simpozij Dani Orisa održat će se 14. i 15. listopada 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  
 
najave

2. Bijenale industrijske umjetnosti 2018.

2. Bijenale idnustrijske umjetnosti (IAB 2018), pod naslovom U smjeru svega, održat će se sljedeće godine u Labinu, Puli i Rijeci.
 
predavanje, tribina

Predavanje arhitekta Wolfganga Tschapellera

U četvrtak, 31. kolovoza u 19 sati, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu održat će se predavanje austrijskog arhitekta Wolfganga Tschapellera.  
 
obavijest

Preminuo ugledni arhitekt Berislav Šerbetić

Ugledni arhitekt Berislav Šerbetić, jedan od idejnih potpisika projekta sportsko-poslovnog kompleksa Cibona u Zagrebu, umro je u utorak 15. kolovoza u osamdeset i drugoj godini života. 
 
najave

Međunarodna urbanističko-arhitektonska radionica 'Overbooking the City'

Međunarodna urbanističko-arhitektonska radionica 'Overbooking the City' održava se od 20. do 26. kolovoza u Dubrovniku u organizaciji udruge Urban Transcripts (London), te u partnerstvu s udrugom PLACA – kolektiv za istraživanja o prostoru (Dubrovnik).  
 
natječaj, poziv za prijedloge

Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture. Rok za predaju kandidature je 22. rujna 2017.
 
festival

17. Festival Vizura aperta: Veze

Ove godine Vizura aperta se održava u unutrašnjosti Pelješca u Janjini. Janjina je bila mjesto s aktivnim kinom i kazalištem, palačama, brojnim kućama, dućanima i stanovnicima. Položaj u unutrašnjosti poluotoka sačuvao joj je arhitekturu od urbane devastacije, duh mjesta i ambijentnu cjelinu, ali su je napustili stanovnici... 
 
izložba

Arhitektura u suvremenoj umjetnosti

U splitskoj Galeriji umjetnina večeras, 11. srpnja u 20 sati, otvara se izložba Arhitektura u suvremenoj umjetnosti koja će se moći razgledati do 27. kolovoza o.g. 
 
izložba

Wolfgang Tschapeller: Oziris – Svijet 1

U četvrtak, 6. srpnja, u 19 sati, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba Wolfgang Tschapeller: Oziris – Svijet 1, uz prisustvo autora, arhitekta Wolfganga Tschapellera. Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza 2017.
 
izložba, nagrada

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2016. i svečana dodjela nagrada

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017. u Tunelu Grič otvara se Godišnja izložbe ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2016. godini. Otvorenje izložbe i svečana dodjela nagrada započet će u 20 sati. 
 
predavanje, tribina

Mediteranska mreža modernizma: Alžir

U sklopu razvoja Mediteranske mreže modernizma koju je inicirao projekt Motel Trogir, u proljeće 2017. godine ostvareno je studijsko putovanje u Alžir s fokusom na arhitektonsku modernističku baštinu i razvoj suradnje s prijateljskim organizacijama i institucijama u toj najvećoj afričkoj zemlji, o čemu će biti govora na tribini u klubu Booksa 1. lipnja, u 20 sati.
 
najave

7. Dani zagrebačke arhitekture - Impulsi EU fondova u arhitekturi Zagreba

Društvo arhitekata Zagreba najavljuje 7. Dane zagrebačke arhitekture koji će se održati od 18. do 20. svibnja. Ovogodišnji dani zagrebačke arhitekture posvećeni su impulsima EU fondova u arhitekturi Zagreba.
 
nagrada

Dodijeljene medalje za arhitekturu i konceptualni pothvat Hrvatske komore arhitekata

Dinko Peračić i Roman Šilje, autori projekta 'Građevinski fakultet Osijek' dobitnici su Medalje za arhitekturu, novoutemeljene godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata, a laureat Medalje za konceptualni pothvat je arhitektonski studio 3LHD za koncept (izložbu) '3LHD INTERAKCIJE', priopćeno je iz HKA.
 
izložba

Izložba prof. Nenada Fabijanića - Spomenik domovini

Izložba prof. Nenada Fabijanića 'Spomenik domovini' otvara se u Muzeju za umjetnost i obrt, u petak, 5. svibnja, u 19 sati. Izložba ostaje  otvorena do 14. svibnja 2017.
 
predstavljanje

Koraci grada 1957–2017: Prvomajska edicija

Ovog vikenda Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (www.uiii.hr) predstavlja prvomajsku ediciju projekta Koraci grada 1957 – 2017 kojeg u 2017. godini provodi u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, Centrom za nezavisnu kulturu i mlade – POGON, Centrom za kulturu Trešnjevka, Design Districtom, Institutom za povijest umjetnosti, Laboratorijem zabave, i dr.
 
predavanje, tribina

Kako čitamo grad: Srednjovjekovna Rijeka u srednjovjekovnoj regiji

Ex libris poziva na nastavak ciklusa predavanja o povijesti Rijeke i okolice 'Kako čitamo grad' s predavačem Marijanom Bradanovićem, danas, 27. travnja, u 19:00 sati.
 
predavanje, tribina

Aimo Nissi o nordijskom modernizmu

Finski arhitekt Aimo Nissi održat će u srijedu, 26. travnja, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu predavanje o nordijskom modernizmu i primjerima obnove i restauracije finske modernističke baštine.
 
predstavljanje

Promocija knjige 'Zagreb Antivodič' Zrinke Paladino

Meandar Media poziva na promociju knjige 'Zagreb Antivodič' Zrinke Paladino koja će se održati u četvrtak, 27. travnja, u Laubi, s početkom u 19:00 sati.
 
izložba

Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata

Društvo arhitekata Dubrovnik poziva na otvorenje velike 'Izložbe ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2012.-2016.' koje će se održati u utorak, 18. travnja, s početkom u 20:00 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u palači Banac.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Od rimske kuće do biografskog muzeja Vlaha Bukovca'

U subotu, 8. travnja 2017. godine, u 19:00 sati u Kući Bukovac u Cavtatu otvorit će se izložba 'Od rimske kuće do biografskog muzeja Vlaha Bukovca'. Izložba ostaje otvorena do 9. srpnja 2017. godine
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.'

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata organizira Međunarodnu konferenciju 'Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.' Ova jedinstvena međunarodna konferencija na području Hrvatske, održava se u Rovinju i Puli, od 24.4. do 27.4.2017. Ulaz na konferenciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebno registrirati se najkasnije do 21.4.2017.
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika održat će se u petak, 7. travnja, od 12:00 do 18:00 sati, izložbom i stručnim vodstvom kroz privatni stan umjetnika.
 
predavanje, tribina

Obnova pročelja Etnografskog muzeja-projekt novog postava

Etnografski muzej Zagreb poziva na treće predavanje iz XII. ciklusa programa Arhitektura i naslijeđe pod naslovom 'Projekt Etnografskog muzeja u Zagrebu: Obnovljena baština za pametan i održiv razvoj u hiperpovezanom svijetu' koje će se održati u četvrtak, 6. travnja, u 18:00 sati., u prostorima Društva arhitekata Zagreba.
 
izložba

Zadar: Poslijeratna urbanističko-arhitektonska obnova 1944.–1958.

Izložba 'Zadar: Poslijeratna urbanističko-arhitektonska obnova 1944.–1958.' otvara se u utorak, 28. ožujka, u 19 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Sigurnost povijesnih gradova' 2017.

Od 31. ožujka do 1. travnja 2017. u Splitu se održava Međunarodna IPA SD - HUPG konferencija 'Sigurnost povijesnih gradova'. Glavna tema konferencije odnosi se na postizanje i očuvanje sigurnosti u povijesnim gradovima Europe i svijeta. 
 
konferencija, znanstveni skup

3. međunarodni kongres povijesnih gradova

Treći međunarodni kongres povijesnih gradova okupio je u utorak u Solinu predstavnike turističke i arheološke struke koji će sljedeća tri dana razmijeniti iskustva o zaštiti i interpretaciji povijesnih lokaliteta te o razvoju turističkih proizvoda u povijesnim gradovima, a predstavit će razdoblja od prapovijesti do srednjeg vijeka s naglaskom na antiku. 
 
predavanje, tribina

Kako štitimo arhitekturu modernizma 2

Druga tribina, u seriji tribina o zaštiti arhitekture modernizma, održat će se u Šibeniku, u srijedu, 15. ožujka, s početkom u 18,30 sati, u Gradskoj knjižnici Šibenik.
 
predavanje, tribina

Tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici

U okviru programa Koprivnička agora 21 u srijedu, 22.2.2017. u 18 sati, u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici tijekom koje će arhitekt Antonio Grgić održati predavanje uz fotografije o novoj Nacionalnoj knjižnici u Ateni.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu