Preskočite na glavni sadržaj

Donatorski festival za obnovu HGZ-a BEETHOVENplus

Donatorski festival za obnovu HGZ-a BEETHOVENplus
Donatorski festival za obnovu Hrvatskoga glazbenog zavoda (HGZ) BEETHOVENplus održat će se od 14. do 24. rujna u Velikoj dvorani HGZ-a u Zagrebu.
vrijeme: 14.09.2020. - 24.09.2020.

Program otvara Festivalski orkestar pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića, za klavirom je pijanistica Martina Filjak, a u obradbi Vinzenza Lachnera za klavir i gudački orkestar bit će izvedene suitu za gudače Borisa Papandopula "Pintarichiana" i "Treći koncert za klavir i orkestar u c-molu, op. 37" Ludwiga van Beethovena.
 
HGZ ističe kako generacije glazbenika stasale u Gundulićevoj 6 traže načina da pomognu obnovi zgrade i najljepše koncertne dvorane stradale u potresu.
 
Festival BEETHOVENplus ima dvije misije - obilježavanje 250 godina od rođenja glazbenog genija i prikupljanje sredstva za obnovu zgrade, a publika će uživati na dva načina – u dvorani i online.
 Sukladno epidemiološkim mjerama u Velikoj dvorani bit će postavljena sjedeća mjesta, na ulazu će biti osigurani dezinficijensi i mjerenje temperature te popisivanje posjetitelja.
 
Festival okuplja vrhunske umjetnike te mlade glazbene nade, a priprema se i poseban program za djecu od 5 – 12 godina "Dobro jutro, gospodine Beethoven!" koji će najmlađima približiti lik i djelo glasovitog skladatelja.
 
Svečano otvaranje je 14. rujna koncertom na kojem će Festivalskim orkestrom ravnati maestro Ivan Repušić i nastupiti pijanistica Martina Filjak.
 
Do 24. rujna na pozornici u HGZ-u nastupat će Papandopulo kvartet, Petrit Çeku, Krešimir Stražanac, Danijel Detoni, Zita Draušnik, Nadia Varga Modrić, Vid Veljak, Dora Iveković, Branimir Pustički, Petra Gilming, Latica Anić, Krešimir Starčević, Kajana Pačko, Glazbaonica ljubav, Ivan Krpan, Martin Krpan, Klavirski trio Eusebius, Glazbena škola Pavla Markovca i Zagrebački puhački trio.
 
Za live streaming koncerata brinut će se Marko Pletikosa, Pero Mihojević i Tomislav Felbar.
 
Ulaznice za donatorski festival BEETHOVENplus po cijenama od 40 do 100 kuna mogu se nabaviti  na blagajni HGZ-a i online od 7. rujna. (Hina)