Preskočite na glavni sadržaj

55. Zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn

55. Zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn
Svečano otvorenje 55. Zagrebačkog salona - primijenjene umjetnosti i dizajn održat će se u srijedu, 24. lipnja, u 19 sati, na otvorenom prostoru ispred Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. 
vrijeme: 24.06.2020. - 14.07.2020.

Ovogodišnji se Salon realizira u dva prostora Tehničkog muzeja Nikola Tesla – Izložbenoj dvorani uz glavnu zgradu i Hali V te u Galeriji ULUPUH koja će se također moći posjetiti na dan otvorenja u vremenu od 19 – 21 sat.

Zagrebački salon ugledna je nacionalna izložba suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture, s dugom, 50-godišnjom tradicijom. Ovogodišnje, 55. izdanje ove manifestacije realizira se u organizaciji ULUPUH-a i pod vodstvom Ivane Bakal, ravnateljice Salona, a posvećeno je primijenjenim umjetnostitma i dizajnu. Središnju temu Salona pod nazivom Puls trenutka ili što vas pokreće osmislila je Iva Körbler, kustosica i autorica koncepcije. Na natječaj za sudjelovanje na Salonu prijavilo se 247 autora i grupa autora te čak 503 rada. Šesteročlani žiri odabrao je 133 autora i grupa autora te 250 radova, uz pedesetak pozvanih autora.

Organizator izložbe: ULUPUH
Partneri: Tehnički muzej Nikola Tesla i Muzej Mimara
Izložba je financijski realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Za više informacija o salonu i popratnim događanjima pratite web stranicu salona  https://55zagrebackisalon.com/ i Facebook 55. zagrebačkog salona.