Preskočite na glavni sadržaj

3. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu

3. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu
Treći Festival adventskih i božićnih pjesama održat će se u Zagrebu od 1. do 16. prosinca 2018. Na svečanom otvorenju, u subotu 1. prosinca u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt nastupa mađarski Zbor Sveučilišta u Pečuhu i Komorni zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. 
vrijeme: 01.12.2018. - 16.12.2018.

Bogati glazbeni program se nastavlja s klapskim koncertom 3. prosinca na kojem će uz ovogodišnje pobjednike Omiša - klapu Stine pjevati i klape s našeg najudaljenijeg otoka Lastova te će predstaviti svoju glazbenu baštinu koja se rijetko ima prilike čuti.

U crkvi sv. Petra vokalni sastav Graces&Voices iz Austrije predstavit će gregorijanske adventske napjeve. Njihov najnoviji CD "Historyia Sancti Olavi" (2016) snimljen zajedno s "Consortium Vocale", ocijenjen je s 4 zvjezdice BBC Music Magazine.

Koncert u Palači Dverce posvećen grofici Buratti i ove godine će ispuniti glazbom prelijepe salone. Naši najmlađi, djeca osnovnih škola nastupaju u Etnografskom muzeju u subotu 8. prosinca. Zborovi glazbenih škola Zagreba i Varaždina nastupaju u Muzeju Mimara u utorak 11. prosinca.

Festival se održava u suradnji i s Hrvatskim saborom kulture te će neki od ponajboljih zborova i vokalnih sastava s njihova natjecanja darovati prelijepe glazbene trenutke našim građanima (MUO, 8. prosinca), stoji u najavi.

Organizator Festivala: Udruga za kulturu MUSICA NOTA.

Program festivala >>>