Preskočite na glavni sadržaj

Mjesec muzeja 2016.

HMD poziva sve posjetitelje (prvenstveno djecu, učenike, mlade i studente) da tijekom Mjeseca muzeja, od 18. travnja do 18. svibnja, razgledaju što više muzeja, te se uključe u zanimljive, posebno pripremljene edukativne programe, događanja, radionice, izložbe, kazališne predstave, koncerte, filmske projekcije, stručna predavanja i mnoštvo drugih aktivnosti.
vrijeme: 18.04.2016. - 18.05.2016.

U ponedjeljak 18. travnja započinje 21. edukativna muzejska akcija KLIK na Kulturni krajoLIK u 71 muzejskoj i srodnoj instituciji u 37 hrvatskih gradova i naselja, a završava na Međunarodni dan muzeja, u srijedu 18. svibnja, uz završnu svečanost u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec.
 
Edukativne muzejske akcije već 21 godinu zaredom uspješno organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva a ovogodišnja  tema KLIK na Kulturni krajoLIK,  koja povezuje sve sudionike, nadovezuje se na ICOM-ovu temu za Međunarodni dan muzeja 2016. Muzeji i kulturni krajolik, koja dodatno ističe misiju muzeja kao ustanova koje su odgovorne kako za baštinu koju čuvaju u muzejima tako i za baštinu u njihovom okruženju, odnosno za očuvanje kulturnih krajolika.
 
Kao i uvijek Akciju prati posebna knjižica s kojom je moguće besplatno posjetiti sve sudionike ovogodišnje Akcije a koja uz korisne informacijame o svim sudionicima i njihovim programima sadrži i kupon za sudjelovanje u nagradnoj igri. Ovogodišnja novost je zanimljiv foto natječaj.