Preskočite na glavni sadržaj

Dalibor Slavenski: 'Snovi jednog putnika'

Fotogalerija Dubrava od 19. travnja do 7. svibnja 2021. prikazuje izložbu 'Snovi jednog putnika' umjetnika Dalibora Slavenskog.
vrijeme: 19.04.2021.
mjesto: Fotogalerija Dubrava, Dubrava 51 a, Zagreb
url: https://ns-dubrava.hr/fotogalerija-dubrava/

Snovi jednog putnika

Svi smo mi putnici u vremenu i kroz vrijeme, svi sanjamo neke svoje snove.
Pred nama se nalaze isprepleteni snovi, ilustrirani umjetničkim fotografijama Dalibora Slavenskog.
Svaka fotografija je trenutak, fragment sna, ulovljen u realnom vremenu. Snovi, pretočeni u fotografije, izuzetno su snažni, intrigantni, u nekim momentima i erotični.
Fotografije koje su pred nama, šalju nam poruke koje ostaju kao vječni trag u vremenu kroz koje autor putuje.
Svaka fotografija ima svoju priču, koja je poput bljeska, te zauvijek ostaje u oku promatrača.
Kažu da je fotografija istraživanje stvarnosti koja nas okružuje. Međutim, fotografije Dalibora Slavenskog su sve, samo ne običan faktografski zapis.
One su neobične po svom istraživanju kadra, motiva i snage svjetla, svjetla koje na svakoj fotografiji ima svoj neupitan doprinos u naglašavanju prikazanog. One su i razigrane i smirujuće, a u svakoj od njih je autorov prepoznatljiv i jedinstven izričaj. Upravo iz tog razloga imaju nespornu umjetničku vrijednost i kvalitetu.
Fotografije predstavljene na ovoj izložbi, svakako ne ostavljaju promatrača ravnodušnim, dajući u isto vrijeme prostora za razmišljanje.
Mogu slobodno reći da su ove fotografije jedne od onih koje vam se urežu u ladice sjećanja i tamo ostaju pohranjene zauvijek.
Vjerujem da će svi oni koji budu u mogućnosti vidjeti ovu izložbu, ponijeti sa sobom barem djelić autorovih fotografskih snova i uživati u putovanju koje je on jednom započeo i koje i dalje traje.
Daliboru Slavenskom želim još mnogo uspjeha u njegovom putovanju kroz vrijeme. Neka njegovi snovi budu uvijek prisutni među nama.
Živjela fotografija!

– Ognjen Karabegović