Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Jasmine Jakopanec: 'Život jedne slike'

Izložba pod nazivom „Život jedne slike“ mlade umjetnice Jasmine Jakopanec može se razgledati od  26. ožujka do 9. travnja 2021. u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin. 
vrijeme: 26.03.2021.
mjesto: Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin
url: https://hdlu-varazdin.hr/

Jasmina Jakopanec rođena je u Varaždinu 1992. godine. Godine 2017. je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Tijekom i nakon studiranja sudjelovala je na nekoliko umjetničkih rezidencija i razmjena mladih (47. ZILIK, 3. Ulična galerija - Mehaničko gibanje kao umjetnički element, Karlovac).
Dobitnica je nekoliko nagrada, zahvalnica i diploma od kojih se među najvažnijima nalaze prva nagrada na natječaju "Rijeka-moj grad", 2013., Rektorova nagrade za najbolji umjetnički rad i Nagrada akademije za najbolji rad u novim medijima 2016. godine.
Do sada je imala nekoliko samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Neke od njih su: "Dijalog" u Rijeci, "Priče o nama" u Varaždinu i Zagrebu, Modra krajina u Kranju, "Naša sjećanja" u Zagrebu. Također je sudjelovala na mnogim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu: "26. slavonski biennale - ravna ploča", "Photocity 2018 "PRIVID-ILUZIJA", "Emotion _a transparent performance", "Sound Art Incubator 2016", "XVII Bijenale studentskog crteža Srbije", "3. Hrvatski triennale autoportreta "Identiteti"... Članica je HDLU i HDLU Varaždin.