Preskočite na glavni sadržaj

Svečana 100-ta online predstava Virtualnog kazališta Promjena

Virtualno kazalište Promjena (VKP) osmislili su i pokrenuli Leo Vukelić i Matija Kezele, članovi Umjetničkih organizacija Tigar teatar i Kotar teatar kao svojevrstan odgovor na Covid 19 pandemiju i ozbiljne restrikcije živog kulturnog djelovanja, u obliku kazališnog internetskog portala.
vrijeme: 09.03.2021.
url: https://vkp.hr/

Sam portal zamišljen kao samostalno kazalište krenuo je sa radom točno prije tri mjeseca 9. prosinca 2020. godine na Svjetski dan borbe protiv korupcije na adresi https://vkp.hr/ . Na njemu je moguće pogledati bogati operni, dramski i baletni repertoar kazališta, ali i pročitati aktualne novosti iz kuće, sve važne karakteristike djelatnika, umjetnička promišljanja Intendanta te servisne informacije raznih dopisnika iz zemlje i okruženja. 
 
VKP je do svoje svečane 100 predstave posjetilo 2188 gledatelja u trajanju od 50 sati gledanja ponuđenih sadržaja. Također, VKP je uspostavilo 12 različitih pozornica i to u Delnicama, Prezid, Rijeci, Zagrebu, Virovitici, Osijeku, Novom Sadu i Leskovcu koje svakodnevno proizvode i plasiraju potpuno nove kazališne minijature. Netom je kazalište provelo i prvi javni poziv za osmišljavanje i raspisivanje dramskog teksta upravo za medijsko kazališni format VKP-a, odnosno za spomenute minijature u duljini od 2 do 3 minute. Odabranim serijalom spisateljice Silvije Šesto "Prugasta", VKP pokrenut će i vlastiti program za djecu.
 
VKP je sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH kroz programe Poduzetništva u kulturi te Digitalne prilagodbe programa te je osmišljen kao dugotrajan inkluzivan i globalan projekt, koji unazad 15 dana djeluje i na engleskom jeziku.
 
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na Newsletter kazališta na adresi virtualnokazalistepromjena@gmail.com, kao i poduprijeti (Subscribe) VKP Youtube kanal.