Preskočite na glavni sadržaj

Projekcija filmova Kinokluba Zagreb na Cipru

U petak, 19. ožujka, Ciparski centar za suvremeni film organizira projekciju kinoklubaških filmova u Nikoziji. Program filmova traje 71 minutu, a selektirala ga je Christiana Ioannou iz Ciparskog centra za suvremeni film (Cyprus Contemporary Film Centre).
vrijeme: 19.03.2021.
mjesto: Cipar; Nikozija
url: https://kkz.hr/
Ciparski centar za suvremeni film osnovan je 2017. godine kao platforma koja djeluje u Lefkosiji na Cipru s ciljem promocije suvremene kinematografije, umjetničkih filmskih praksi i različitih oblika eksperimentalne i alternativne filmske i audiovizualne umjetnosti.  Više o projekciji i centru možete saznati na poveznici: http://www.contemporaryfilmcentre.org/kinoklub/4595083252.
 
Suradnju je potaknula projekcija Kinokluba Zagreb i predavanje Zorka Sirotića u njujorškoj organizaciji The Film-Maker's Cooperative u ožujku prošle godine.
 
Projekcija će se održati u kulturnoj i istraživačkoj zakladi ARTos koja je centar za suvremenu umjetnost i znanost posvećen istraživanju i kreativnosti- dva čarobna svijeta avanture i otkrivanja. Zaklada potiče umjetnike na povlačenje u polja mašte, kaosa i učenja. Djeluje kao multidimenzionalan prostor, organizirajući i producirajući događanja iz svijeta kazališta, glazbe, plesa, filma, vizualnih umjetnosti, književnosti i znanosti.
 
Prikazat će se sljedeći filmovi:
 
Kupus na lešo, Zorko Sirotić
Višak popušim sam, Zorko Sirotić
+Topia, Petar Novak
Kartograf, Daria Blažević
Dota, Petra Zlonoga
Precijenjena dramaturgija, Sunčica Ana Veldić
Najmanji, Tomislav Šoban