Preskočite na glavni sadržaj

Filmske radionice u Blank_filmskom inkubatoru

U Blank_filmskom inkubatoru iz Zagreba, koji ima tradiciju održavanja filmskih radionica već 15 godina, održavaju se besplatne radionice za djecu i srednjoškolce te Filmska škola na kojima se polaznicima približavaju znanja iz svih aspekata stvaranja filma. Filmska radionice za djecu počinje ovaj vikend u Španskom, a u Centru za srednjoškolce. Prijave za radionice  se primaju do 19.3.2021. do 16 sati, a za Filmsku školu do 5.4.2021.
vrijeme: 17.03.2021.
mjesto: Zagreb
url: http://blankzg.hr/

Radionica je namijenjena starijim osnovnoškolcima, odnosno srednjoškolcima, a polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer. Na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka: HD kamera, usmjereni mikrofoni, profi mikseta…
 
Na radionici će se napraviti najmanje jedan zajednički film svih polaznika.
 
Blankova filmska škola zamišljena je kao intenzivni dvomjesečni film making program, vođen od strane dokazanih filmskih autora.
 
Ovogodišnja filmska škola koncentrira se na dokumentarni film. Program Filmske škole  je zamišljen po principu cjelodnevnog masterclassa, svaki polaznik prolazi sve faze stvaralačkog procesa, ne limitirajući se na taj način u startu samo na jednu djelatnost.
 
Mentori će raditi s polaznicima na razvijanju ideja, radu s opremom, produkcijom i postprodukcijom. Škola je praktičnog tipa i očekuje se od svakog polaznika da napravi vlastiti doku film. Filmska škola dobra je priprema za ADU kao i za početne i napredne korake u stvaranju filma. Škola je mišljena za 17+ polaznike.
 
Besplatne su filmske radionice za djecu i srednjoškolce, plaća se samo članarina.
 
Mentori su nagrađivani filmaši: Ivan Ramljak, Karlo Vorih, Marko Bičanić
 
Info i prijavnice: www.blankzg.hr