Preskočite na glavni sadržaj

'Challenge – Power – Victory / Portreti' slovenske autorice Biserke Sijarič

Ovogodišnja suradnja Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel započinje izložbom fotografija pod nazivom 'Challenge – Power – Victory / Portreti' slovenske autorice Biserke Sijarič.   
vrijeme: 03.03.2021.
mjesto: Varaždin

Biserka Sijarič (r. 1971., Ljubljana) bavi se fotografijom od djetinjstva, a danas djeluje u Foto-video klubu Lendava. Nositeljica je umjetničke fotografske titule AFIAP. Njezine fotografije nagrađene su u Sloveniji i inozemstvu, a izlagala je na 14 samostalnih i više od 40 skupnih izložbi. Osim kao fotografkinja, djeluje i na literarnom području.
 
Iz predgovora Igora Ternara:
 
'Vjerujem da je tema predstavljanja nogometne utakmice na umjetnički način bila dovoljan izazov za autoricu... Nije fotografirala nogometno igralište i utakmicu kao dio sportskog spektakla, već nam je pokazala život koji je tekao uz njega.
Gledajući izložene portrete, možemo odmah primijetiti da Biserka ne samo da gleda fotografije u tražilu svog digitalnog fotoaparata već ih vlastitom suptilnošću i precizno kadrira... Pokazujući kišne kapi ispred portreta ili isključujući dubinsku oštrinu, ljudi koje prikazuje utjelovljuju osjećaje, dojmove i slutnje današnjeg čovjeka i tako predstavljaju izazov svakom promatraču.'
 
Izložba Biserke Sijarič postavljena je u Izložbenom salonu u palači Sermage Gradskog muzeja Varaždin (Trg M. Stančića 3) i u Galeriji Zlati ajngel (Gajeva 15), od 3. ožujka do 4. travnja ove godine.

Videozapis o izložbi:
https://vimeo.com/516458699

http://www.gmv.hr
https://www.ajngel.hr/