Preskočite na glavni sadržaj

'Umjetnost protiv straha', skupna izložba studenata ALU

Otvorenje skupne izložbe studenata ALU Zagreb pod nazivom “Umjetnost protiv straha”, nastale u suradnji ALU Zagreb i Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu dugogodišnjeg projekta ALU- SOC, održat će se 1. ožujka u 19 sati, u galeriji Šira.
vrijeme: 01.03.2021.
mjesto: Zagreb, Galerija Šira

Ukratko o izložbi:
„Kako živjeti s pandemijom i konstantnim strahovima koje uzrokuju potresi, društvena izolacija, nepoznato i ostale zastrašujuće pojave koje su danas normalne? Na koji način se s njima suočiti? Kreativno i pozitivno razmišljanje jedan je od najboljih načina za prebroditi sve prepreke, pa tako i ove navedene. Na ta pitanja  pokušati će dati odgovore radovi nekolicine studenata ALU Zagreb u kojima oni prikazuju svoja razmišljanja i načine borbe s krizom, kako sa svjetskom tako i unutarnjom kao posljedicom svega što se dogodilo u zadnjih godinu dana.“
(Luka Pacek, student 4. god. kiparskog odsjeka ALU Zagreb)

Panel rasprava
Osim izložbe, u prostoru galerije biti će održana dvodnevna  panel rasprava, 01. i 02.ožujka 2021. sa stručnjacima iz područja psihologije, socijalnog rada i likovne umjetnosti te studenata ALU Zagreb i Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu koji će dati svoje viđenje današnjice te raspraviti što misle da je potrebno za povratak u 'staro normalno'.
Panel rasprava održat će se u ponedjeljak i utorak, 01. i 02. ožujka, u vremenu od 17-19 h, a link za priključivanje raspravi biti će objavljen nešto prije 17 sati na Facebook stranici galerije Šira.

https://www.facebook.com/GalerijaShira/
http://www.shira.alu.hr