Preskočite na glavni sadržaj

Lauba: Izložba 'Pozdrav s Jadrana' Palme Poljaković

Izložbom "Pozdrav s Jadrana" Palme Poljaković, koja se otvara u četvrtak, Kuća za ljude i umjetnost Lauba nastavlja svoj ciklus "Šalji dalje" u okviru kojega predstavlja mlade autore. 
vrijeme: 24.02.2021.
mjesto: Lauba
url: http://www.lauba.hr/

Palma Poljaković, studentica diplomskog studija Fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, pod naslovom tipičnim za krilatice s jadranskih razglednica donosi radove kojima komentira pitanje gomilanja otpada u suvremenom svijetu i njegovog neadekvatnog zbrinjavanja.

Umjetnica, rodom iz Splita, predstavlja se serijom fotografija nastalih 2018. tijekom radova na sanaciji Karepovca, jedinog legalnog odlagališta na koje se skoro 60 godina dovozi otpad iz cijele Splitsko-dalmatinske županije. Svake godine ondje pristigne oko 130 tisuća tona otpada.

Laubin projekt "Šalji dalje" sastoji se od niza pop-up izložbi mladih autora i studenata u prostorijama "Igrališta" (bistro Lauba). One nisu klasičnog formata i izmjenjuju se svakih 14 dana.

Umjetnici čija je izložba bila postavljena poslije svoje izložbe odabiru sljedećeg autora koji će izlagati u tom prostoru, a nakon pet održanih izložbi Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus.

Iz te zagrebačke galerije kažu da je cilj projekta otkrivanje i promoviranje umjetnika mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene.

Izložba "Pozdrav s Jadrana" Palme Poljaković bit će otvorena do 11. ožujka. (Hina)