Preskočite na glavni sadržaj

Otvorena galerija MSU predstavlja nagrađene radove DA! Festivala

Otvorena galerija Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) ugostit će od 25. veljače do 12. ožujka 2021. izložbu nagrađenih radova DA! Festivala – studentskog festivala dizajna, arhitekture i umjetnosti.
vrijeme: 25.02.2021.
mjesto: Zagreb, MSU galerija
url: http://www.msu.hr

Prvo izdanje tog festivala održalo se u siječnju 2021. godine, trajao je deset dana, a uz brojna predavanja širokog tematskog spektra i nekoliko radionica priredio i online izložbu studentskih radova.

Kako podsjećaju iz MSU-a, izložba je prikazivala radove iz više različitih kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, likovna umjetnost, ilustracija, dramska umjetnost (film i fotografija) te tekstilni dizajn.

Za nagrade je konkuriralo skoro dvije stotine radova, a u svakoj kategoriji odabrani su najbolji koji će se sada predstaviti u Otvorenoj galeriji MSU!

U žiriju su bili Tonči Čerina (arhitektura), Luka Krstulović (urbanizam i krajobrazna arhitektura), Mare Milin (dramska umjetnost – film i fotografija), Lana Cavar (dizajn vizualnih komunikacija), Dorja Benussi (industrijski dizajn), Ana Škegro (likovna umjetnost), Klasja i Zita (ilustracija) te Loreta Gudelj (tekstilni dizajn).

Cilj DA! Festivala je afirmirati mlade talente i pokazati njihove sposobnosti, uz razvijanje interdisciplinarnosti i upoznavanje struka, ali i podizanje svijesti javnosti o stvaralaštvu studenata pripadajućih studija..

MSU je izvijestio i da je izložba "NASTAVIT ĆE SE... Strip i vizualna kultura u hrvatskoj", koja sagledava strip stvaralaštvo u europskom i međunarodnom kontekstu kao devetu  umjetnost s njezinom poviješću, razvojem i antologijskim autorima, produžena je do 14. ožujka. (Hina)