Preskočite na glavni sadržaj

Cruising sa Srđanom Sandićem: Louiza Bouharaoua

U novom Cruisingu Srđana Sandića gostuje svestrana spisateljica, prevoditeljica i kulturna radnica – Luiza Bouharaoua. Razgovor pratite u ponedjeljak, 22. veljače, s početkom u 19 sati, uživo na MaMinoj Facebook stranici.
vrijeme: 22.02.2021. 19 h
url: https://www.facebook.com/MamaZagreb/

ponedjeljak, 22.02.2021, 19:00 @ FB Live
 

Luiza Bouharaoua rođena u Splitu, živi u Zagrebu. Radi kao spisateljica, prevoditeljica i kulturna radnica. Osnivačica je Udruge Skribonauti i voditeljica čitalačkog kluba i radionice kreativnog pisanja ženskoj Kaznionici u Požegi. Producentica je kratkih filmova Slobodni vikend i Pravo na rad: Onako kako smo ga ostavile (dobitnik Nagrade za etiku i ljudska prava na 25. Danima hrvatskog filma).
 
Kratke priče objavljivala je u regionalnim časopisima i portalima te na Trećem programu Hrvatskog radija. Godine 2019. objavila je knjigu priča Jesmo li to bili mi koja je do sada doživjela dva hrvatska izdanja (Jesenski&Turk) te je početkom 2020. objavljena i u Srbiji (Kontrast). Za svoju prvu knjigu dobila je nagradu Prozak za najbolji neobjavljeni prozni rukopis, nagradu Slavić za najbolje debitantsko književno djelo u 2019. u Hrvatskoj te regionalnu nagradu za najbolju zbirku kratkih priča Edo Budiša. U 2021. izlazi joj slikovnica Jajo i Strašni Strah (Sandorf).
 
S ovom svestranom umjetnicom i kulturnom radnicom razgovarat ćemo o naučenim životnim lekcijama, ponekim "mudrostima", pisanju kao nužnosti, kulturnom radu i nekulturnoj zbilji.