Preskočite na glavni sadržaj

Online promocija priručnika 'Igrom do (spo)razumijevanja'

Povodom Međunarodnog dana materinjeg jezika, u subotu, 20. veljače, će se u 18 sati putem Zoom platforme održati online promocija besplatnog priručnika dramskih igara i vježbi koje se mogu koristiti u nastavi, pod nazivom 'Igrom do (spo)razumijevanja'.
vrijeme: 20.02.2021. 18 h
url: https://www.tirena.hr/

“Igrom do (spo)razumijevanja” je priručnik koji sadrži primjere dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika, u obliku dramskopedagoških radionica, ali je namijenjen svima zainteresiranima za dramskopedagoški rad u okviru redovne nastave, neovisno o dramskome iskustvu i predmetu koji poučavaju! Njeguje stvaralački pristup nastavi i korak je naprijed u razvijanju dramskopedagoške metodičke terminologije. Priručnik je nastao u sklopu Erasmus+ projekta “Let’s communicate”.
 
Iako je priručnik objavljen još prošle školske godine, čekala su se neka bolja vremena za službenu promociju, no kako kažu u Tireni - čekanje im je dosadilo. Na promociji će autorice priručnika Ines Škuflić-Horvat, Maša Rimac Jurinović, Iva Nemec i Katarina Breber demonstrirati neke od dramskih tehnika i igara opisanih u priručniku.
 
Iako su ogledni primjeri dramskopedagoških radionica u nastavi Hrvatskoga jezika strukturirani prateći udžbenik "Hrvatski za pet" (Profil Klett) Ele Družijanić-Hajdarević, Diane Greblički-Miculinić, Krunoslava Matoševića i Zrinke Romić, radionice mogu biti podjednako zanimljive i učiteljima / nastavnicima stranih jezika, ali i inspiracija svima ostalima!
 
“Priručnik je namijenjen svima koji su zainteresirani za dramskopedagoški rad u okviru redovne nastave (područje dramskoga izražavanja), neovisno o dramskome iskustvu i predmetu koji poučavaju. Imajući na umu široku paletu mogućih korisnika, pokušale smo savjetima i napomenama omogućiti i dramskopedagoškim novajlijama da se lakše odvaže, krenu i snađu u provođenju dramskih radionica, a iskusnijim dramskim pedagozima željele smo ponuditi materijal koji će im biti zanimljiv, izazovan i poticajan za nadogradnju.” - kaže jedna od autorica, Maša Rimac Jurinović.
 
Tirenin priručnik "Igrom do (spo)razumijevanja" dostupan je u digitalnom i tiskanom izdanju. Za besplatno preuzimanje digitalnog i / ili narudžbu tiskanog izdanja posjetite mrežne stranice Teatra Tirena!