Preskočite na glavni sadržaj

Filmske večeri u Močvari: Kako razgovarati s mamom?

Nova 2021. godina donosi prvo ovogodišnje izdanje Filmskih večeri u Močvari koje će se ovoga puta pozabaviti svima nam zajedničkim pitanjem – kako razgovarati s mamom? Filmska će se večer održati u utorak, 23. veljače, s početkom u 20 sati. Kroz tri moćna, duhovita i inspirativna filma ova će večer pokušati otkriti koje su najbolje tehnike suočavanja s osobom koja nam je nevjerojatno slična, makar nam to nekada bilo teško priznati.
vrijeme: 23.02.2021. 20 h
url: https://www.facebook.com/filmskeveceriumochvari/

U svom nagrađenom filmskom eseju 'Kako razgovarati s mamom' (Kinoklub Zagreb, 2020) Dalija Dozet odlazi u Šangaj kako bi zajedno s vlastitom majkom podijelila zajedničku tugu i otkrila novi jezik intimnosti jer je, kako sinopsis filma otkriva, za otvaranje teme bliskosti ponekad potrebno otići na drugi kraj svijeta.
 
Sara Pavleković Preis pak svoju majku snima u njihovom domu te na poslu, a sveti gral komunikacije uporno im izmiče u urnebesnom 'Ali, ja ne znam drugačije' (Restart, 2018).
 
Naposljetku, kao mladi student filmske režije, David Gašo u svojoj autobiografskoj filmskoj vježbi 'Laci bježi u Mađarsku' (ADU, 2020) ne pokušava komunicirati sa svojim bližnjima već umjesto toga spektakularan bijeg jer je to, u konačnici, možda najsuvisliji način za razgovor s mamom.
 
Filmska će večer ugostiti ovo troje autora ne bi li zajednički konačno pokušali prokljuviti može li se i na koji način razgovarati s mamom.
 
Program:
•  19:30 - vrata
•  20:00 - projekcija
o  Laci bježi u Mađarsku (David Gašo, 2020)
o  Ali, ja ne znam drugačije (Sara Pavleković Preis, 2018)
o  Kako razgovarati s mamom? (Dalija Dozet, 2020)
•  20:30 - razgovor