Preskočite na glavni sadržaj

Žene minorne spekulacije: sekvenca 3 Live @ AŽ

Video audiovizualne izvedbe Nicole Hewitt, Hrvoslave Brkušić, Vide Guzmić, Hrvoja Nikšića i Ivana Slipčevića, producirane u sklopu programa izložbe Žene minorne spekulacije: sekvenca 3 (Umjetnička organizacija Atelijeri Žitnjak i Studio Pangolin, 2021.), održane u Galeriji AŽ od 18. prosinca 2020. do 9. siječnja 2021. godine, dostupan je online, putem poveznice shorturl.at/mpEOZ.
vrijeme: 18.02.2021.

― video: shorturl.at/mpEOZ

― autori/ce i izvođači/ce: Nicole Hewitt, Vida Guzmić, Hrvoje Nikšić i Ivan Slipčević, s Hrvoslavom Brkušić
― kamera: Vanja Babić / montaža: Vida Guzmić
― fotografije izvedbe (za Galeriju AŽ): Iva Kordić
― produkcija: Studio Pangolin i Atelijeri Žitnjak, 2020./'21. Sva prava pridržana.


VIŠE O PROJEKTU I IZLOŽBI ŽENE MINORNE SPEKULACIJE: SEKVENCA 3

U trećoj sekvenci projekta Žene minorne spekulacije, sirovi materijal filma, koji vibrira između historiografije, dokumentarizma, objektne analize, putopisa i spekulativne fikcije, predstavljamo u obliku grubog šnita i tzv. dream machine, kako nazivamo podsvijest filma, dok se jedan od mogućih soundtrackova, za jedan od mogućih filmova, istodobno gradi u studiju, te pri kraju izložbe biva izveden za online video-dokument.

Projekt Žene minorne spekulacije započet je 2015. i otad se pojavljuje u različitim formama, kroz različite medije, od crteža i male plastike, preko poezije i pokretnih slika, do zvuka i izvedbi uživo. Polazišna točka je neolitska figurina iz Podunavlja. Projekt se bavi memorijom, poviješću, ostacima kao dokaznom materijalu, pejzažima kao svjedocima, isprepletenim biografijama arheologa, njihovih objekata i subjekata istraživanja, tračevima i materijalima, duhovima spekuliranja, gdje stvarni i nestvarni objekti materijalne kulture proizvode zbunjenost i halucinacije o javnom sjećanju i tehnologijama memorije. Narativ se plete kroz minorne povijesti, pripovijesti i njihove fragmente, u vremenskom rasponu od 5000 godina, unaprijed i unazad na lokacijama od Vučedola do Crnog mora.

― više: https://vimeo.com/studiopangolin

Izvor:
https://www.facebook.com/atelijerizitnjak/