Preskočite na glavni sadržaj

Online proglašenje Nagrada HDD-a i Izložba nagrađenih radova 19/20 u MUO-u

Večeras, 12. studenog u 20:00, na YouTube kanalu Hrvatskog dizajnerskog društva proglasit će se dobitnici Nagrada HDD-a za 2019. i 2020. godinu. 
vrijeme: 12.11.2020.
url: https://www.youtube.com/channel/UC3Mpv4lVv7W5juK-K9LlYhw

Samim tim objavit će se i kojih će 35 projekata biti predstavljeno i na “Izložbi hrvatskog dizajna 19/20: Nagrađeni radovi” koju ćete moći posjetiti u Muzeju za umjetnost i obrt od 14. studenog do 5. prosinca.

Nagrade će proglasiti članovi Međunarodnog ocjenjivačkog suda Izložbe 19/20 u 30-minutnom videu.

Online Izložbu hrvatskog dizajna 19/20, prvu u ovoj formi, objavili smo prošlog tjedna na novoj domeni http://izlozba.dizajn.hr/. Tamo predstavljena 294 dizajnerska ostvarenja u 8 profesionalnih i 8 studentskih kategorija najbolji su dizajnerski radovi nastali u Hrvatskoj u protekle dvije godine, svi su prošli strogu selekciju i ušli u natjecanje za nagrade i posebna priznanja HDD-a. Slijedom toga u Muzeju za umjetnost i obrt upravo se dovršava postav Izložbe nagrađenih radova 19/20 koja okuplja 35 dizajnerskih projekata koji su dobili nagrade i priznanja u svojim kategorijama, uključujući i rad ovjenčan Velikom nagradom HDD-a. Izložbu ćete moći pogledati od subote 14. studenog do subote 5. prosinca.
No već večeras u 20 sati pridružite na premijernom online proglašenju Nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva 19/20Video će biti emitiran u stvarnom vremenu na našem YouTube kanalu, od 8 navečer svi ga gledamo zajedno, nakon toga snimka ostaje trajno dostupna. Iste večeri na našim stranicama objavit ćemo i detaljan popis svih nagrada i priznanja.

Razlozi za ovaj način proglašenja nagrada su višestruki. U proteklim tjednima postalo je izvjesno kako svečanu dodjelu nagrada uz otvorenje koje smo prvotno planirali za ovu priliku ne možemo realizirati, ne bez ogromnog rizika po naše posjetitelje, kolege i prijatelje – sve vas. Istovremeno, željeli smo s vama podijeliti tajnu koju neko vrijeme čuvamo – ususret izložbi, dva dana ranije, želimo vas upoznati s radovima koje smo nagradili i koje ćete imati prilike vidjet i u Muzeju za umjetnost i obrt tijekom sljedeća tri tjedna.

Dodatne informacije na:
http://dizajn.hr/