Preskočite na glavni sadržaj

Filmske večeri OFF: 'Ovo mijenja sve'

Nakon svjetske premijere 'Priče o plastici', u sklopu treće večeri ususret 7. Okolišnom filmskom festivalu Zelene akcije, u četvrtak, 10. rujna, u 20 sati, u Booksi (Martićeva 14d) možete pogledati dokumentarni film 'Ovo mijenja sve'. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 10.09.2020. 20 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: https://www.facebook.com/efest/

Film koji je sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tijekom četiri godine, kako mu i samo ime govori, epski je pokušaj da se redefiniraju izazovi koje su nam donijele klimatske promjene.
 
Inspiriran međunarodnim bestselerom „Ovo mijenja sve“ autorice Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posljedice korištenja prljave energije i klimatskih promjena - od najvećeg američkog ugljenokopa u Montani do kanadske katranske nafte, od obale južne Indije do Pekinga i dalje.
 
Isprepleten pričama i naracijom Naomi Klein, film povezuje ugljik u zraku s ekonomskim sustavom koji ga je proizveo. Tijekom filma, Klein predstavlja svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: da možemo iskoristiti egzistencijalnu krizu klimatskih promjena i transformirati naš propali ekonomski sustav u nešto radikalno bolje.

Facebook event