Preskočite na glavni sadržaj

Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film u Bruxellesu

Program 'Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film' prikazuje se u sklopu ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu koji se održava od 3. do 13. rujna, a sastoji se od četri mediteranske priče iz perspektive mladih autorica i autora.
vrijeme: 03.09.2020.
mjesto: Belgija; Bruxelles
url: https://briff.be/en/

'Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film' stilski je i žanrovski raznolik program sastavljen od radova generacije autorica i autora rođenih tijekom 1980-ih, koji iz svježih, suvremenih perspektiva ulaze u dijalog s lokalnim filmskim žanrovima (mediteranske komedije, priče o odrastanju) i društvenim pitanjima (rodna očekivanja, transformacija nuklearne obitelji, odnos tradicije i suvremenosti, generacijski portreti). Ono što ih povezuje je mjesto radnje – svaki odabrani film smješten je na Mediteran, pri čemu krajolici, tradicija i povijest na različite načine doprinose izgradnji atmosfere, likova i priče.
 
U sklopu programa bit će prikazani Comic Sans Nevija Marasovića, Kratki izlet Igora Bezinovića i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić. Program uključuje i Aleksi Barbare Vekarić, koji je početkom ljeta (od 25. do 28. lipnja) bio dostupan za streaming na mrežnoj stranici BOZAR.
 
Program 'Izvan okvira' dio je kulturnih događanja u sklopu Predsjedavanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, nastao u suorganizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture RH i Umjetničkog centra BOZAR u Bruxellesu.
 
Međunarodni filmski festival u Bruxellesu održava se od 3. do 13. rujna 2020., a više informacija o Fokus programu te o samome festivalu potražite na službenoj stranici.
 
Izvor: HAVC