Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje druge 'Little free library' u Šibeniku

Ovu subotu, 5. rujna, na Jadriji će i službeno biti predstavljena i svečano otvorena mala knjižnica na otvorenom. Zahvaljujući inicijativi pristigloj iz Jadrije, podršci Turističke zajednice Grada Šibenika te Kulturnoj udruzi Fotopoetika na šibenskom području stvorena je 'Little free library', čime se i Jadrija pridružuje svjetskoj obitelji od preko milijun članova.
vrijeme: 05.09.2020.
mjesto: Šibenik; Jadrija
url: https://www.facebook.com/fotopoetika/

Nakon Fausta (Vrančića) dobili smo Adriju – malu knjižnicu na otvorenom koju je izradio svestrani umjetnik Mario Juras širim masama poznatiji kao Lulas (art), a koja će, pak, biti postavljena u Mediteranskom vrtu gdje će se savršeno uklopiti u tamošnju prirodu i klupe koje zovu na predah i čitanje, a svojim izgledom i veselim bojama inspiriranim jadrijskim kabinama zasigurno će privući i one kojima čitanje nije visoko na listi omiljene razbibrige.
 
Mala knjižnica na otvorenom funkcionira po principu slobodne i besplatne razmjene knjiga, na usluzi je svima 24 sata dnevno, a prve primjerke knjiga osigurala je Gradska knjižnica Juraj Šižgorić iz Šibenika.
 
'I na tome smo im neizmjerno zahvalni. Lijepo je kad širite predivnu priču, a imate partnere kao što je naša Gradska knjižnica za koju brzo shvatite da je ustanova na koju uvijek možete računati', poručuju iz Fotopoetike.
 
'Jadrija nije slučajno odabrana kao iduće mjesto za našu drugu malu knjižnicu na otvorenom. Inicijativu zaljubljenika u Jadriju i ljudi koji tamo borave nije bilo teško prihvatiti jer vjerujemo da će knjižnica obogatiti njihov boravak tamo, ali  i savršeno se uklopiti u ovaj jesensko – zimski period pred nama u ovo ludo doba kad što iz potrebe što iz želje tražimo mjesto daleko od gradske vreve i mase ljude. Ovim je Jadrija bliže tomu da ne bude samo omiljeno vikend odredište ljeti, već bilo kad kroz godinu jer knjiga je, kako volimo reći, uvijek dobar izbor i sigurno društvo', uvjeravaju članovi kulturne udruge

.