Preskočite na glavni sadržaj

53. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF

Zagreb i ove godine postaje lutkarsko središte svijeta. Od 18. do 24. rujna u našem se glavnom gradu održava 53. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka koji će uz lutkare iz Hrvatske, publici predstaviti i lutkarska kazališta iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Italije, Izraela, Njemačke, Poljske, Slovenije i Srbije.
vrijeme: 18.09.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.pif.hr/hr/

Na početku festivala velika maskota PIF-a, lutka  Pifko, povest će veselu povorku centrom grada i pozvati publiku da uživaju u ovogodišnjem izdanju festivala.
 
Tijekom sedam festivalskih dana prikazat će se ukupno šesnaest lutkarskih predstava, jedanaest u natjecateljskom dijelu te pet predstava izvan konkurencije. Kao i svake godine, festivalski program rezerviran je za sve uzraste. Održat će se i tri zasebne radionice izrade lutke. Radionice su namijenjene djeci, odraslima i prosvjetnim radnicima koji mogu naučiti kako uz medij lutke prenijeti bitne i edukativne poruke. U Kulturnom centru Travno, koji je organizator Festivala, održat će se izložba Kipari i PIF – 100 godina lutkarstva u Hrvatskoj, promocija knjiga te filmske projekcije lutkarskih filmova.
 
Festival se ove godine održava na nekoliko lokacija u Zagrebu: osim u dvorani Kulturnog centra Travno, predstave se održavaju na Glazbenom paviljonu Zrinjevac, u Kulturno informativnom centru, Zagrebačkom kazalištu mladih te Zagrebačkom plesnom centru. Ulaznice na predstave bit će moguće nabaviti putem sustava ulaznice.hr ili na blagajnama dvorana prije početka predstave po cijeni od 15,00 kuna za dječje, odnosno 30,00 kuna za predstave za odrasle. Organizirani dječji posjeti mogu ostvariti još nižu cijenu ulaznica od 10,00 kuna, a predstave na otvorenom i one van konkurencije su, kao i svake godine, besplatne.
 
Iako će se većina predstava održavati uživo, ove su godine organizatori pripremili jednu predstavu koju će publika besplatno moći pratiti online. Predstavu „Posvećenje proljeća“ u izvedbi Kazališta lutaka Ljubljana svi zainteresirani moći će pogledati putem Youtube kanala i Facebook stranice PIF-a u subotu, 19. rujna s početkom u 20.00 sati.
 
Sve detalje o predstavama mogu se pronaći na web (www.pif.hr) i Facebook stranici Festivala. U nastavku donosimo detaljan program predstava i ostalih sadržaja ovogodišnjeg PIF-a.