Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu radova za Unseen festival 2020.

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih, multimedijalnih radova na četvrto izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu krajem rujna 2020. godine. Rok za prijavu: 25.08.2020.
prijava: 25.08.2020
url: http://www.unseencavtat.com

Natječaj vrijedi primarno za autore/ice s područja jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Turska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Slovenija), ali i za autore/ice izvan ove regije ako stručni žiri procijeni da je riječ o filmovima koji će posebno doprinijeti programu Festivala ili su u skladu njegovim ovogodišnjim konceptom.

Na natječaj se mogu prijaviti filmovi svih tema i žanrova u kratkom metru (ne dulji od 20 minuta trajanja uključujući špicu), kao i interdisciplinarni audiovizualni radovi.
 
Filmovi se organizatoru šalju putem poveznice u sljedećim video formatima: MOV/MP4/MPG/AVI (Vimeo, Youtube ili osobna web stranica). Odabrani autori su obavezni poslati skrinere sedam dana nakon što je selekcija završena.
 
Prijavnica treba sadržavati link na rad, kratki opis rada, te popis autora koji su sudjelovali u radu. Prijavnice koje ne zadovolje gore navedene uvjete neće biti uzete u obzir. Festival zadržava pravo upotrijebiti odabrane radove i njihove popratne sadržaje za promociju događaja, isto tako pokazat ih javno, u medijima ili bilo kojim drugim oblicima javne prezentacije, te iste pohraniti u arhivu festivala. Prijavnice slati na mail adresu: centar.za.dramsku.umjetnost@gmail.com
 
Rok za slanje prijava je 25. kolovoz 2020.

Za festivalski program bit će odabrano 10 filmova, a o tome će odlučiti žiri u sastavu: Karla Crnčević, filmska radnica; Matija Prica, radnik u kulturi; Marta Baradić, kustosica.

Odluka o filmovima koji će biti uključeni u ovogodišnji festivalski program bit će objavljena najkasnije 1.rujna 2020.  na službenoj web stranici (www.unseencavtat.com) te Facebook stranici festivala (https://www.facebook.com/unseencavtat/). Svi odabrani autori bit će obaviješteni putem e-maila. Ovisno o ovogodišnjim kapacitetima, organizatori festivala će omogućiti besplatno noćenje u hotelu i hranu za jednu osobu iz kreativnog tima. Organizatori ne pokrivaju putne troškove.