Preskočite na glavni sadržaj

Najavljen Forum europskih kazališta u Dresdenu

U sklopu njemačkog predsjedanja Europskom unijom, u Dresdenu će se u studenome održati prvi Forum europskih kazališta, koji će okupiti preko 150 predstavnika izvedbenih umjetnosti i vlada kako bi zajedno raspravili implikacije covida-19 na taj sektor.
vrijeme: 11.11.2020.
mjesto: Dresden
url: https://www.europeantheatre.eu/

Kako se ističe u priopćenju Europske kazališne konvencije (European Theatre Convention, ETC), koja je koordinator događanja, European Theatre Forum 2020 po prvi će puta na jednome mjestu okupiti predstavnike cjelokupnog sektora, koji je trenutno strukturno izrazito fragmentiran, te ponuditi paneuropsku platformu za strateško planiranje i razmjenu mišljenja između kazališne zajednice s jedne i kreatora kulturnih politika s druge strane.

Forum je zamišljen kao međunarodna platforma za razmjenu mišljenja i ideja, umrežavanje i kreiranje kulturnih politika. Cilj je sastanka kroz međunarodno umrežavanje i politički dijalog te povezivanje europskih kazališnih scena, strateški učvrstiti vibrantni europski kazališni sektor, kreativno sidrište europskog kulturnog nasljeđa i jezične raznolikosti, te mu pružiti veću vidljivost u izvanrednim okolnostima pandemije covida-19.

Tijekom trodnevnog sastanka od 11. do 13. studenoga u Dresdenu, predstavnici europskih kazališnih kuća i izvedbenih scenskih umjetnosti s ključnim će europskim zakonodavcima razgovarati o aktualnim pitanjima s fokusom na probleme i implikacije koronavirusa za europske izvedbene umjetnosti.

Program će se prenositi online, kako bi se omogućio pristup i sudjelovanje u Forumu najširoj mogućoj europskoj profesionalnoj publici. U slučaju pooštravanja epidemioloških mjera te uvođenja novih ograničenja kretanja i okupljanja uslijed pandemije, događanje će se u potpunosti preseliti online.

Cjelokupan program bit će objavljen u rujnu na mrežnim stranicama www.europeantheatreforum.eu.

Sastanak je organiziran u sklopu njemačkog predsjedanja Europskom unijom i u suradnji s njemačkim ministarstvom kulture i medija te Europskom komisijom. (Hina)