Preskočite na glavni sadržaj

Koncert 'Istarska glazbena riznica kroz povijest' / 19. Arena International

Uz potporu Talijanske Unije u Rijeci i Ureda za nacionalne manjine RH, 6. kolovoza s početkom u 20.30 sati, održat će se gala koncert pod nazivom „Istarska glazbena riznica kroz povijest“ u prostoru crkve Srca Isusova i Marijina – današnjoj Galeriji Arheološkog muzeja Istre u Puli. Interpreti su docenti – umjetnici Glazbenih radionica.
vrijeme: 06.08.2020.
mjesto: Pula, Sveta Srca
url: http://www.arena-international.net/

Gostuju prestižni muzičari iz renomiranih svjetskih teatra i glazbenih institucija kao iz milanske „Skale“, iz ljubljanske Opere i baleta i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi sa talijanskih Akademija iz Milana, Novare, Brescie, Venecije, Udina, Trsta, njemačkih iz Passau-a i Regensburga, slovenskih iz Ljubljane i  Maribora te hrvatski iz Zagreba, Osijeka i Pule.

Kao što već sam naslov koncerta najavljuje, intepretirat će se glazba kompozirtora vezanih za Našu Zemlju: Giuseppe Tartini, Antonio Smareglia, Franz Lehar, Nello Milotti, Ivo Tijardović i još jedna kompozicija tršćanskog Andrea Musizza tek „friško“ iskomponiranu.

U veličanstvenom ambijentu Arheološkog Muzeja Istre zvukovi violina, violončela, flauta, čembala i klavira odzvanjati će pod majstorkim rukama Maestra: Natalija Čabrunić Pfeifer, Danijel Zeljak, Ivica Šoštarič, Edoardo Milani, Andrea Musizza, Marco Alesi i Tatiana Šverko uz muzikološki komentar Oriette Šverko.
 
Koncert će se održati u skladu s preventivnim mjerama COVID-a i poželjna je rezervacija.
Sve informacije kao i rezervacija mogu se dobiti na telefonski broj 099 210 88 26.
Slobodni ulaz predviđen je od 20.sati.
 
Četvrtak, 6. kolovoz 2020. u 20.30 sati
Gala koncert „Arena International“-a
Galerija – Crkva Svetih Srca u Puli

Opširnije:
http://www.arena-international.net/