Preskočite na glavni sadržaj

Održan video-sastanak na temu raspisivanja Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je u petak, 31. srpnja 2020. godine, video-sastanak s predstavnicima kulturnih Vijeća i povjerenstava Ministarstva kulture i medija, a tema sastanka bila je raspisivanje Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu u novim okolnostima.
vrijeme: 31.07.2020.
url: https://www.min-kulture.hr/

S obzirom na neizvjesnost vezano uz razvoj epidemiološke, ali i gospodarske situacije u Republici Hrvatskoj te mjerama ograničenja i službenim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, razmatraju se različiti pristupi i dinamika provedbe Poziva, posebno u odnosu na specifičnosti pojedinih programskih djelatnosti.
 
Ministrica je najavila da će za dio područja obuhvaćenih javnim pozivom natječaj biti raspisan u najavljenom roku za cijelu sljedeću godinu. Za one djelatnosti čije je djelovanje značajnije otežano ili potpuno onemogućeno zbog neizvjesne epidemiološke situacije (izvedbene umjetnosti, manifestacije), raspisat će se natječaj za kraće vremensko razdoblje (3 ili 6 mjeseci), a zatim će se početkom 2021. godine raspisati novi natječaj za realizaciju programa do kraja 2021. godine. Cilj je olakšati planiranje i usmjeriti sredstva na one programe i manifestacije koje će u novim okolnostima biti moguće realizirati.
 
Svi detalji vezano uz rokove i smjernice bit će objavljeni krajem kolovoza.

Vijest u cijelosti pročitajte na poveznici:
https://min-kulture.gov.hr/


Obavijesti o raspisivanju Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi u novim okolnostima:
https://min-kulture.gov.hr/