Preskočite na glavni sadržaj

Virtualni summit medija za mlade - Ujedinjeni iz svojih domova

Međunarodni summit medija za mlade (International Youth Media Summit) ove godine odvija se u virtualnom izdanju od 31. srpnja do 8. kolovoza. Okupit će sedamdeset diplomata, filmaša i savjetnika iz dvadeset tri zemlje svijeta na online platformama kako bi sudjelovali u 15. izdanju IYMS-a. Organizatori su Hrvatskoi filmski savez i Kinoklub Karlovac.
vrijeme: 31.07.2020.
url: https://www.iyms.org/

Sudionici će uz vodstvo raznovrsnih stručnjaka u područjima diplomacije i filma imati priliku surađivati s vršnjacima te proizvesti sedam kratkih filmova. Kroz temu Summita „Online: Ujedinjeni iz svojih domova“ mladi će naći poveznicu između trenutačne pandemije koronavirusa i najznačajnijih svjetskih problema (Diskriminacije, Okoliša, Zdravlja, Siromaštva, Nasilja, Ženskih prava i Osnaživanja mladih).

Zbog novonastalih okolnosti te preporučenih mjera Stožera za civilnu zaštitu, Summit se nije mogao održati u Karlovcu kao što je to bilo planirano, već je dvotjedno fizičko izdanje odgođeno za ljeto 2021. godine. Prethodni Summiti održani su u SAD-u, Švedskoj, Australiji, Nepalu i Srbiji.

U sklopu Summita održat će se i masterclassovi koji su otvoreni za sve zainteresirane pojedince. Predavači su međunarodni i domaći stručnjaci, a teme su usko vezane uz film, medije i diplomaciju. Detaljnije informacije te način pristupanja masterclassovima nalazit će se na službenoj IYMS stranici (www.iyms.org) te Instagram i Facebook profilima. 

Hrvatsku delegaciju uz Antonija Britvara, hrvatskog člana izvršnog odbora Summita i predsjednika odbora mladeži, čine još tri suorganizatora Rebeka Čuljak, Ora Kovač i Karlo Špoljar, delegatkinja Klara Jovanov te mentorica Sanja Zanki Pejić.

Opširnije:
http://www.hfs.hr/