Preskočite na glavni sadržaj

Objavljena nova knjiga Etgara Kereta "Kvar na rubu galaksije"

Knjiga izraelskog književnika Etgara Kereta "Kvar na rubu galaksije", nova zbirka urnebesno zabavnih priča iz pera autora po čijoj je noveli "Pizzerija Kamikaze" hrvatski redatelj Goran Dukić snimio istoimeni kultni film, objavljena je na hrvatskom u izdanju Frakture.
vrijeme: 28.07.2020.
url: https://fraktura.hr/

"Minimum riječi i maksimum srca, tako stoji na putokazu za zemlju priča koju sasvim sigurno nećete zaboraviti: za jedinstveni književni svijet Etgara Kereta", stoji u najavi.

Bogataš koji kupuje pravo na tuđe rođendane, ostavljeni suprug koji pristaje biti ispaljen iz topa, par koji će učiniti sve da obuzda alergiju svojega psa, dječak pripadnik specijalnih jedinica u ratu započetom u trećem mandatu Donalda Trumpa, otac, sin i samoubojica… "Kvar na rubu galaksije" donosi lude, maštovite, tople i urnebesno zabavne priče, koje nas plešući provode kroz minsko polje odnosa, politike i roditeljstva, obitelji i rata.

Etgar Keret rođen je u Tel Avivu 1967. i jedan je od najpopularnijih izraelskih književnika današnjice. Osim što su bestseleri u Izraelu, njegove knjige osvojile su najuglednija međunarodna priznanja i prevedene su na dvadesetak jezika. I kao filmski redatelj Keret je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru: njegov film "Skin Deep" osvojio je prve nagrade na više međunarodnih filmskih festivala i dobio izraelski Oscar, a za film "Meduze" Keret je 2007. osvojio nagradu Caméra d’Or filmskog festivala u Cannesu.

Najpoznatiji je po svojim zbirkama priča "8% ni od čega", "Iznenada netko pokuca" i "Kvar na rubu galaksije", te po noveli "Pizzerija Kamikaze", prema kojoj je hrvatski redatelj Goran Dukić snimio hvaljeni film "Wristcutters: A Love Story". Keret je svjetsku publiku osvojio i zbirkom autobiografskih tekstova "Sedam dobrih godina".

"Teško je naći autora koji će, kao Keret, iz priče u priču i knjige u knjigu, ostati svjež, subverzivan i nepredvidiv. Teško je naći onoga koji će, poput Kereta, smijeh čitatelja u trenu uspjeti pretvoriti u suze, a suze iznova u smijeh. Zato čitajmo Etgara Kereta. 'Kvar na rubu galaksije' zviježđe je sačinjeno od sjajnih i vječnih priča", poručuju iz Frakture.

Prijevod potpisuje Laila Šprajc. (Hina)