Preskočite na glavni sadržaj

Objavljena selekcija za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Natjecateljski program 58. Revije hrvatskoga filmskog stvaralaštva, koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada, donosi 86 radova mladih autora u šest kategorija.
vrijeme: 01.10.2020.
mjesto: Mali Lošinj
url: http://www.hfs.hr/hfs/festivali_801/revijadjece.aspx#.Xx58quexWUk
 
Za ovogodišnju Reviju bilo je prijavljeno čak 245 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta, a u konkurenciju su odabrana 22 animirana, 11 dokumentarnih i 19 igranih filmova. U ostalim kategorijama su 13 radioničkih i 12 filmova u slobodnom stilu te devet TV reportaža.

Najviše filmova u programu imaju Foto kino video klub Zaprešić, Škola animiranog filma Čakovec i Narodno sveučilište Dubrava, izvijestio je Hrvatski filmski savez, jedan od organizatora Revije.

"Broj prijava koji raste iz godine u godinu unatoč nepovoljnim i kriznim događanjima u svijetu svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za ovaj filmski događaj, ali isto tako o bogatoj produkciji koja se događa u osnovnoškolskim filmskim družinama kao i kinoklubovima koji rade s djecom i mladima", istaknuli su.

Filmove su tijekom mjesec dana birale montažerka Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, a posebno ih je oduševila "svježina i zrelost kojom mladi autori pristupaju odabranim temama."

Revija filmskog stvaralaštva djece najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj, a zajednički je organiziraju Hrvatski filmski savez, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj. (Hina)