Preskočite na glavni sadržaj

Rok za prijavu za Izložbu hrvatskog dizajna produljen do 31. srpnja

Rok za prijavu za sudjelovanje na Bijenalnoj izložbi hrvatskog dizajna 19/20 u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) produljen je četrnaest dana i istječe 31. srpnja u ponoć, izvijestio je u četvrtak HDD.
prijava: 31.07.2020
url: https://izlozba.dizajn.hr/prijava/

Ovogodišnje jedanaesto izdanje Izložbe hrvatskog dizajna prvi put će se održati većim dijelom u listopadu na novoj online platformi, a rok za prijavu na sudjelovanje, nakon velikog broja upita, produljen je dva tjedna,  navodi se u priopćenju.
Riječ je o središnjoj strukovnoj dizajnerskoj manifestaciji u Hrvatskoj koja od 1999. okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja, a uključuje i studentsku sekciju koja daje uvid u sva aktualna postignuća u visokoškolskoj dizajnerskoj edukaciji.
Organizator poziva zainteresirane sudionike da predstave svoje radove u novoj reprezentativnoj tiskanoj publikaciji Pregled hrvatskog dizajna, koja već 21 godinu dokumentira najbolje dizajnerske projekte u Hrvatskoj.
Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva bit će dodijeljene u osam profesionalnih i osam studentskih kategorija, a najbolji radovi bit će predstavljeni na Izložbi nagrađenih radova u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu u studenom 2020.
Ovogodišnje kategorije su Dizajn vizualnih komunikacija, Industrijski / produkt dizajn, Dizajn u digitalnim medijima i dizajn interakcija, Dizajn ambalaže, Modni i odjevni dizajn, Cjeloviti projekt / proizvod, Prostorne i grafičke intervencije i sistemi, Cjeloviti projekt / proizvod te Koncept / inicijativa / kritički dizajn.
O odabiru radova i nagradama odlučuje Selekcijska komisija i Međunarodni ocjenjivački sud u sastavu Sanja Bachrach Krištofić, Karlo Kazinoti, Željko Serdarević, Svjetlana Despot, Marko Pavlović, Lea Vene, Vedran Židanik, Bojan Hadžihalilović (BiH) i John L. Walters (UK).
Objava rezultata natječaja bit će 1. rujna, online izložba lansirat će se 20. listopada.
Prijave su putem online prijavnice na novom webu www.izlozba.dizajn.hr. (Hina)