Preskočite na glavni sadržaj

Treće izdanje Seilor festivala

Ovogodišnji Sailor festival održat će se u petak, 17. srpnja, u sklopu Ljeta u prijestolnici, na otvorenom koncertnom prostoru na Delti, na platou ispred novouređenih hala Exporta. 
vrijeme: 17.07.2020.
mjesto: ispred Exporta na Delti
 
Događaj će se odvijati uz potpuno poštivanje mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite i tako pokazati kako je uz odgovorno ponašanje moguća i zabava.
 
Sailor u petak 17. srpnja uplovljava na prostor ispred Exporta u malo drugačijem, koncertnom formatu. Program počinje u 20 sati, a glavno ime večeri je LET 3, koji će ovom prilikom kroz puna tri sata napraviti presjek svoje duge i bogate karijere.
 
U goste stiže rock četvorka Turisti, najnovije glazbeno putovanje živuće riječke legende Vladota Simcicha Vave i njegove partnerice Ive Močibob, koji iza sebe s ovim bendom imaju već dva sjajna albuma "Human-esque" i "Revolucion". Tu je i riječka glazbena družina Projekt koja već neko vrijeme niže sve zaraznije singlove i čiji album prvijenac s nestrpljenjem očekujemo najesen. Hrabro već sada kažemo kako su oni riječki next big thing" - istakli su organizatori.
 
Ono što će u središnjem dijelu programa napokon doživjeti svoju premijeru zapravo je i okosnica cijelog projekta Sailor, a to je arhitektonsko rješenje Mrletovog do sad najvećeg i najluđeg inovatorskog pothvata - Zvučnog karburatora!
Stroj koji bi, prema zamisli kakva je mogla nastati samo u Mrletovoj glavi, uz pomoć zvukova i frekvenciju grada na Rječini pretvarao morsku vodu u jedinstvene skulpture od soli biti će predstavljen kroz koncept koji su uz Mrleta osmislili Miroslav Rajić i Marin Račić iz riječkog arhitektonskog studija MR2.
Projekt u kojem su se Mrletu tokom proteklih godina pridružili brojni suradnici, poput legendarnog mađioničara Andreja Škedla, ujedno i tehničkog voditelja projekta, te dr.sc. Vanje Travaša s riječkog sveučilišta koji je dao znanstvenu podršku, sada će se konačno konceptualno predstaviti javnosti i to uz zvučnu kulisu Mr.Lee & IvaneSky s pjesmama koje projekt prate od samog početka.
 
Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.

Detaljnije:
https://rijeka2020.eu/najavljeno-trece-izdanje-sailora/