Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Karle Lulić odabran za filmsku radionicu u Grčkoj

"Ogledalo za slavuja" redateljice i scenaristice Karle Lulić jedan je od 27 dugometražnih igranih projekata odabranih između njih više od 200 iz cijelog svijeta koji će se tijekom cijele godine razvijati u sklopu radionice "Script 2 Film" Mediteranskog filmskog instituta.
vrijeme: 15.07.2020.

Program se održava u četiri intenzivne sesije – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.  Prva radionica održat će se na Nisirosu, od 20. srpnja do 2. kolovoza.

Projekt Karle Lulić, opisan kao "crna folklor priča" jedini je projekt iz Hrvatske, a mentorica na scenariju bit će Christina Lazaridi, grčka scenaristica nominirana za Oscara (One Day Crossing) te predavačica na sveučilištu Princeton i Columbia.

Ta crna komedija s elementima magičnog realizma prati lokalnu frizerku i profesionalnu narikaču, koja je u svom poslu najbolja u selu i regiji. Nakon što jednoga dana zakasni na sprovod i plače na krivom grobu, gubi reputaciju, selo ju odbaci i mora ponovno pronaći svoju svrhu u životu.

Film se razvija u produkciji Dobrog filma, u koprodukciji s rumunjskom kućom Kinotopia.

Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice pisanja scenarija i razvoja projekata, a namijenjen je europskim filmskim profesionalcima, ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film, TV seriju ili dokumentarni projekt. (Hina)