Preskočite na glavni sadržaj

Art park: Tjedan posvećen zaštiti okoliša i životinja

Projekt Art park u svom petom izdanju pripremio je niz programa na zagrebačkom Ribnjaku, od projekcija filmova do predstava i kvizova. Ovotjedni program obilježit će teme zaštite okoliša i životinja.
vrijeme: 15.07.2020.
mjesto: Zagreb, Park Ribnjak
url: https://www.facebook.com/ArtParkZagreb/

U suradnji sa Zelenom akcijom 15. srpnja obilježit će se "Srpanj bez plastike", kroz aktivnosti u tri slijeda – Radionicu kreativnog razmišljanja i izrade predmeta od iskorištene jednokratne plastike, performans "Plastična večera" i projekciju filma "Story of plastic".

Pomoć životinjama u fokusu je događanja Pasje Poopodne, zakazanog za 16. srpnja, u okviru kojega će projekti Pasica kasica, DasPas i Rokove borovnice "ujedinjeni u organizaciji prvog pravog tuluma za peseke omogućit će nezaboravno popodne za prave njuške".

Uz "pomno biranu glazbu za pasje uši", bit će tu sladoleda od borovnica, prvi pasji photo-wall te bazen u kojem će se psi moći rashladiti. Novac od kupnje ilustracija Pasice kasice te DasPas proizvoda donirat će se najpotrebitijim azilima diljem Hrvatske, najavljeno je.

Multidisciplinarni umjetnički projekt Crystal Clean upozorava na održivost i urbano kompostiranje, pa će od 16. do 19. srpnja u Art parku svi moći zbrinuti svoje otpatke od voća i povrća u starom vojnom sanduku prenamijenjenom za kompostiranje.

Od ostalih događanja ovog tjedna za utorak je najavljen interaktivni likovno-kazališni događaj centra KNAP "Bit će kako vi kažete", u petak će se održati prvi Pipi pool party, kada će se livada Art parka pretvoriti u plažu na kojoj će Leo Hekman a.k.a D-Gree puštati glazbu, u subotu koncert dua Cura i dečko, dok će tjedan završiti kvizom opće kulture.

Posjetitelji Art parka imaju priliku razgledati svojevrsnu street art galeriju na otvorenom, upoznati "Kauboje, pištolje i feminizam" Marina Remića, odmoriti se na "Ćilimima za chill" Tihomira Krkleca Afrike ili pitati "Crvenu Sonju" Borisa Bare što ima novo s pandemijom,"jer ona je tu da nas sačuva od drugog vala".

Na krošnjama drveća su reciklirane skulpture Ive Gašparića i Borisa Bare koje do izražaja dolaze tijekom ljetnih večeri u Art parku kada poprimaju obrise planeta. (Hina)