Preskočite na glavni sadržaj

Nova premijera u CeKaTe-u 'Pet godišnjih doba' Eurokaza i Domina

Predstava "Pet godišnjih doba", umjetnički kolaž u dramaturgiji i scenskoj provedbi Branka Brezovca te produkciji umjetničke organizacije Eurokaz i Domina, premijerno će biti izvedena , 14. srpnja, u CeKaTe-u.
vrijeme: 14.07.2020.
mjesto: Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka
url: https://cekate.hr/

Kako se ističe u najavi, predstava "Pet godišnjih doba" ambijentalna je tvorevina, kolaž, "bolje rečeno nagomilavanje ne pretjerano dezorijentiranih literarnih izvadaka, sentenci, suvremenih sintagmi, slavnih tišina koje bi da slute upornu pripadnost nekom smislu".

"Taj smisao dao bi se sabrati, tek kao sjena njegova teksta, uokolo intervjua Sanje Nikčević, ugledne teatrologinje i profesorice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, koji je pod naslovom 'Kazalište ponovno treba biti mjesto dobroga, lijepog i svetoga' dala Hrvatskom slovu u veljači ove godine", stoji u najavi.

U predstavi glume Maruška Aras, Suzana Brezovec, Marija Šegvić, Ivan Sirotić i Robert Španić. Dramaturgiju i scensku provedbu potpisuje Branko Brezovec.

Predstava je nastala u sklopu projekta SuKultura, kojega provode projektni partneri Domino, Eurokaz, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kulturni centar Travno, Gong i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. (Hina)