Preskočite na glavni sadržaj

Cooltura Split - splitski portal za kulturu

U Splitu je u utorak predstavljen novi središnji portal u kulturi grada Splita, koji je dio projekta 'Gradimo Dom zajedno' koji provodi Platforma Doma mladih u partnerstvu s Gradom Splitom, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Clusterom za eko-društvene inovacije CEDRA Split, Festivalom mediteranskog filma Split i Koalicijom udruga mladih.
vrijeme: 07.07.2020.
url: https://cooltura-split.com/
Svrha novopokrenutog portala je osnaživanje umreženosti i poticanje suradnje organizatora i provoditelja programa u kulturi u gradu Splitu, kako u javnom, tako i u civilnom sektoru te informiranje građana o ustanovama, organizacijama civilnog društva i kulturno-umjetničkim organizacijama i njihovim kulturnim programima. Ovaj će portal služiti kao online alat organizatorima događaja u kulturi koji će imati mogućnosti izravnog kreiranja sadržaja portala unosom najava za događanja u kulturi koja organiziraju.

 

Projekt “Gradimo Dom zajedno” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ukupna vrijednost projekta je 2.498.102,41 kn od čega su 2.123.387,05 kn sredstva Europske unije). Projektom “Gradimo Dom zajedno” želi se osnažiti kapacitete dionika kulture grada Splita u području sudioničkog upravljanja, unaprijediti postojeći model upravljanja Domom mladih te promovirati Split i Dom mladih kao žarište kulturne i umjetničke emancipacije kroz veću uključenost lokalne zajednice.