Preskočite na glavni sadržaj

U Puli otvorena multimedijalna izložba 'Srebrenica: Genocid u osam činova'

"Srebenica: Genocid u osam činova" naziv je multimedijalne izložbe koja je u utorak otvorena u pulskom SENSE - Centru za tranzicijsku pravdu, što je i početak velike regionalne kampanje "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
vrijeme: 07.07.2020.
mjesto: Pula
url: https://sensecentar.org/hr

Otvorenjem izložbe počela je kampanja organizacija civilnog društva protiv negiranja ratnih zločina 90-ih koje je pokrenuo pulski  SENSE -Centar za tranzicijsku pravdu u suradnji s Documentom - centrom za suočavanjem s prošlošću i još 15 organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova.

Kampanja "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja", koja će trajati od 7. do 11. srpnja, dana kada je 1995. godine pala Srebrenica, provodit će se istodobno na internetu, to jest društvenim mrežama i portalima, i u pulskome SENSE - Centru za tranzicijsku pravdu, a svi materijali koji će biti prikazani dio su bogatoga SENSE arhiva koji sadržava oko 2000 izvještaja sa “srebreničkih suđenja” na Međunarodnome kaznenom sudom za zločine u bivšoj Jugoslaviju te 550 videopriloga posvećenih Srebrenici, koji detaljno opisuju kako je  taj sud istražio, rekonstruirao i procesuirao zločine počinjene 1995. u Srebrenici. (Hina)

Opširnije:
https://kultura.hrt.hr/
https://sensecentar.org/hr