Preskočite na glavni sadržaj

Lado Electro i Zvjezdan Ružić u srpnju na Tvrđavi Barone

Ljetna pozornica Tvrđave Barone u srpnju će ugostiti dvije "klasično neklasične" izvedbe: 16. srpnja stiže Lado Electro sa spojem tradicijske i elektroničke glazbe, a 25. srpnja inovativni pijanist Zvjezdan Ružić sa svojim projektom „Pianotron“. 
vrijeme: 16.07.2020.
mjesto: Šibenik, Ljetna pozornica Tvrđave Barone
 
SPOJ ELEKTRA I ETNO POETIKE - LADO ELECTRO
Projekt Lado Electro na Tvrđavu Barone stiže netom nakon svibanjske objave videospota za pjesmu  „Dolinom se… (Song for Elizabeth)“ s albuma 2.0 Memorabilium, čime su najavili svoj povratak na glazbenu scenu. Dvojac Hrvoje Crnić Boxer i Borisa Harfman za DJ pultom pratit će izvedbe Ladarica i glazbenika Ansambla LADO, u nevjerojatnom sinergiji elektra i etno poetike, modernog i tradicionalnog. Glazba s Ladova repertoara u suvremenoj, elektronskoj verziji baca novo svijetlo na tradicijske skladbe i napjeve u kojima podjednako uživaju ljudi različitih glazbenih ukusa i dobnih skupina.

INOVATIVNI PROJEKT "PIANOTRON" ZVJEZDANA RUŽIĆA
Šarolika se publika očekuje i na koncertu 25. srpnja, kada će na Tvrđavi Barone svoj najnoviji projekt „Pianotron“ predstaviti Zvjezdan Ružić, hrvatski pijanist nove generacije. Radi se o spoju akustičnog i elektronskog zvuka, koncertnog klavira i Mellotrona, klasičnog zvuka i modernog pristupa, jednostavnosti glazbe i kompleksnosti izvedbe. S desnom rukom na klaviru, a lijevom na sintisajzeru kojeg su proslavili Beatlesi, Ružić stvara skladbe inspirirane hrvatskom kulturom i krajolicima, opisujući vlastiti doživljaj svijeta koji ga je oblikovao u umjetnika koji je danas.
Peterostruki dobitnik Porina iza sebe ima tri autorska albuma, od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je njegov treći autorski album, koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju - osvojio čak dva Porina: za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu. Ipak, sam Ružić upravo „Pianotron“ opisuje kao najveći izazov u životu, a reakcije publike na dosadašnjim nastupima dokazuju kako je uspješno savladan.

Opširnije:
https://www.tvrdjava-kulture.hr/