Preskočite na glavni sadržaj

Premijera dokumentarnog filma 'Da je meni ono što mi nije' na Ljetnoj pozornici 'Tuškanac'

Srednjometražni dokumentarni film Višnje Skorin 'Da je meni ono što mi nije' o propuštenim prilikama i neuništivim estradnim snovima Sandre Jurak, svoju će kinopremijeru imati u petak, 3. srpnja, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, s početkom u 21,30 sati, uz gostovanje ekipe filma. (U slučaju ponovne kiše, projekcija se prebacuje za nedjelju, 5. srpnja, u istom terminu, u 21,30 sati.)
vrijeme: 03.07.2020. 21,30 h
mjesto: Zagreb; Ljetna pozornica Tuškanac
url: https://www.facebook.com/IfOnlyDreams
Je li želja za uspjehom rezervirana samo za mlade i prosperitetne? Je li naivno u pedesetima, s borama i kilama viška, vjerovati i dalje u uspjeh, i to na pjevačkoj estradi? Je li stvarno nikad nije kasno za ostvarenje snova, čak i kad si navodno stara i sigurno nezaposlena, sa sudskim troškovima za vratom i jednostavnom spoznajom da se računi moraju platiti? 

 

Dio je to priče glavne junakinje dokumentarnog filma Da je meni ono što mi nije redateljice Višnje Skorin koji prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda, čije je lice ostalo prepoznatljivo i nakon njezinog dugog perioda odsustva s pozornica. Niz godina radila je istovremeno i u sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica, te treći posao osobne asistentice jedne estradne zvijezde.

 

Spletom okolnosti, s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova, bez nekog izbora, vraća se kući, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Novac zaraditi mora pa joj ni jedan posao nije stran: čisti stanove, brine o zgradi, njeguje staricu Šaćiru. Ipak, najveća joj želja ostaje zarađivati pjevanjem. Iako slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si još jednu pjevačku šansu. 

 

'Da je meni ono što mi nije' prati Sandrin dramatični životni put na emotivan i potresan način, i sve do ulaska u reality show znakovita naziva, Nikad nije kasno, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici.

 

Film je premijeru imati na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, gdje je ušao među pet najboljih filmova prema glasovima publike, a pripala mu je i čast otvoriti prošlogodišnji Liburnia Film Festival u Opatiji.

 

'Da je meni ono što mi nije' zagrebačka će publika imati priliku vidjeti u petak, 3. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21.30 sati, uz gostovanje ekipe filma.

 

Nakon premijerne projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac, 'Da je meni ono što mi nije' na programu je zagrebačkog Dokukina KIC, 4. i 5. srpnja te tijekom ljeta i u drugim kinima diljem Hrvatske.

 

Izvor: HAVC