Preskočite na glavni sadržaj

Izložba plakata Borisa Bućana u Krakowu

U okviru bilateralne suradnje dviju zemalja te u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i Međunarodnog kulturnog centra u Krakowu izložba Borisa Bućana bit će svečano otvorena u četvrtak, 2. srpnja 2020. godine, u okviru turneje kojom se ovaj međunarodno priznati umjetnik predstavlja poljskoj javnosti.
vrijeme: 02.07.2020.
mjesto: Krakow
url: https://mck.krakow.pl/boris-bucan

Izložba plakata umjetnika Borisa Bućana, jednog od najistaknutijih hrvatskih grafičkih oblikovatelja, nakon uspješnog predstavljanja u Galeriji Miejska Arsenał u Poznanju gostuje i u Krakowu gdje će se poljskoj javnosti prezentirati plakati koji prekoračuju granicu oglasnog medija te inventivnim likovnim, kolorističkim i kompozicijskim rješenjima stvaraju autentičan autorov potpis koji je odavno postao prepoznatljiv i priznat i izvan granica Lijepe naše.

U Međunarodnom kulturnom centru u Krakowu izložba će biti otvorena do 16. kolovoza 2020. godine.

Izložbu Borisa Bućana financijski je podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.
 
Opširnije