Preskočite na glavni sadržaj

Krleža i Duga Rijeka

U Koprivnici i Dugoj Rijeci od 4. do 10. srpnja održat će se književno-izvedbeni program 'Krleža i Duga Rijeka'. Cilj je programa podsjetiti na Krležin boravak u Dugoj Rijeci, ali i ostale njegove veze s Podravinom, ponajprije na njegovo poznato 'Pismo iz Koprivnice' te suradnju s tiskarom i nakladnikom Vinkom Vošickim.
vrijeme: 04.07.2020.
mjesto: Koprivnica / Duga Rijeka
url: https://artikulacije.hr/
Program započinje izložbom originalnih Krležinih pisama Vinku Vošickom i drugim podravskim adresatima. Otvorenje izložbe bit će u subotu 4. srpnja u 9.00 sati u Muzeju grada Koprivnice. Poslije otvorenja izložbe, svima zainteresiranima bit će osiguran besplatan prijevoz do Duge Rijeke.

 

Uz obilazak „Krležinih“ lokaliteta, u Dugoj Rijeci će u opuštenoj atmosferi u prirodi o Krleži govoriti Željko Krušelj, Suzana Marjanović i Vlaho Bogišić. Nikša Marinović održat će monolog inspiriran Krležom „O malograđanskoj ljubavi“, a svoju umjetničku instalaciju predstavit će Antonio Grgić i Bojan Koštić. Subotnji program završit će zajedničkim ručkom, a povratak u Koprivnicu planiran je oko 15.00 sati.

 

U petak 10. srpnja u koprivničkoj Sinagogi održat će se predstava „Na rubu pameti”, nastala prema istoimenom Krležinu romanu, u režiji i izvođenju Dragana Despota. Ulaznice za predstavu, po cijeni od 40kn, u prodaji su u Vinoteci Bonum, Le Petit Caféu, Šarenom dućanu i Hotelu Podravina.

 

Organizator programa je Umjetnička organizacija Artikulacije, a podupiratelji su Ministarstvo kulture RH, Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Muzej grada Koprivnice.

 

Cjelokupni program dostupan je na: www.artikulacije.hr!