Preskočite na glavni sadržaj

Port of Dance: Ples Viktora Černickýa s 22 konferencijske stolice

Za drugi dan programa Port of Dance Hrvatski kulturni dom na Sušaku dovodi češkog plesača Viktora Černickýa s predstavom PLI, koji u Rijeku dolazi kao dio selekcije Spring Forward festivala. Predstava će se održati u prekrasnom ambijentu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, u petak, 3. srpnja, u 20 sati.
vrijeme: 03.07.2020. 20 h
mjesto: Rijeka; Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja
url: https://hkd-rijeka.hr/
Predstava PLI kombinira 22 konferencijske stolice, opsesivni ritam i jednog posvećenog čovjeka.

 

Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira. Rezultat je inteligentna i razigrana solo izvedba - fizička metafora za beskrajnu ljudsku dinamiku, strpljenje i težnju, koja čak i potpuno obične predmete pretvara u nevjerojatna arhitektonska djela.

 

PLI slijedi baroknu filozofiju Gottfrieda Willhelma Leibniza i nepredvidljiv je i šaljiv performans koji baroknu robusnost zamjenjuje prostornom skromnošću i materijalnim minimalizmom.

 

Viktor Černický stvara djela na tankoj liniji između plesa, performansa, cirkusa i fizičkog kazališta. Vodi dugoročni istraživački projekt The Body as Object / The Object as Body, koji istražuje dinamiku odnosa između predmeta i individualnosti izvođača.

 

Predstava je dio selekcije ovogodišnjeg Spring Forward festivala suvremenog plesa koji se u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u suradnji plesne mreže Aerowaves i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, u travnju  ove godine održao u jedinstvenom online izdanju.

 

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu ili sat vremena prije predstave u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

 

Port of Dance:

2.7. Markéta Stránská: FLY! / Trg Riječke rezolucije / u 21 sat

3.7. Viktor Černický: PLI / Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja / u 20 sati

15.7. Máté Mészáros: Mechanics of Distance / Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja / u 20 sati

20.7. Collective Dope - Jenna Jalonen: BEAT „I just wish to feel you“ / Exportdrvo / u 21 sat

28.7. Joy Alpuerto Ritter: Babae / Trg Riječke rezolucije / u 21 sat