Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje zvučne instalacije Ebriphone 2. srpnja

U četvrtak, 2. srpnja 2020., u 19 sati, na riječkom Molo longu, ispod prve obnovljene dizalice na početku šetnice, u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, održat će se svečano otvorenje zvučne instalacije Ebriphone.
vrijeme: 02.07.2020.
mjesto: Rijeka, Molo Longo
url: https://rijeka2020.eu/

Zvučna instalacija donosi simfoniju nastalu na temelju zvukova terminala za rasuti teret u Bakru, a postavlja se u sklopu istoimenog projekta - Ebriphone. Simfonija zvukova snimljena je u svibnju ove godine, prema konceptu autora Christine Hinterkörner i Patrika Hubera.

Izvorni zvukovi lučkog terminala snimljeni su mikrofonom, potom obrađeni i pretvoreni u format elektro-akustične simfonije koja će posjetiteljima i građanima Rijeke biti dostupna do kraja kolovoza 2020., uz pomoć slušalica postavljenih na riječkom lukobranu.

Na svečanom otvorenju autori će na engleskom jeziku predstaviti koncept svojeg rada i metodologiju te potom pozvati posjetitelje da budu prvi slušatelji simfonije.
 
Zvučna instalacija postavlja se u suradnji sa Linz Export Austria, Federalnim ministarstvom Republike Austrije i Gradom Bakrom.