Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ane Opalić - Portreti 1997 - 2020

Izložba Ane Opalić 'Portreti 1997-2020' bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u Dubrovniku, u četvrtak, 2. srpnja, u 20 sati.
vrijeme: 02.07.2020.
mjesto: Dubrovnik, Galerija Dulčić Masle Pulitika
url: http://www.momad.hr

Ana Opalić je renomirana dubrovačka fotografkinja sa zagrebačkom adresom koja se predstavlja serijom portreta (mahom Dubrovkinja i Dubrovčana), fotografijama nastalim u vremenskom razdoblju od  1997. godine do danas. Riječ je o autorici bliskim ljudima,  članovima obitelji i prijateljima koje snima u dužim vremenskim intervalima osvješćujući kod promatrača „uhvaćenost“ čovjeka u vremenu koje nas oblikuje, modelira i mijenja. Prikazane osobe uvijek su snimljene u njima bliskom ambijentu koji atmosferski i na vizualno-intuitivnom nivou funkcionira kao dodatni putokaz u otkrivanju (ali i preispitivanju) njihova identiteta. Kao i velika većina fotografskih serija Ane Opalić, „Portreti“ su work in progress, kontinuirani proces autoričinog stalnog pozicioniranja i komunikacije sa svijetom i ljudima koji je okružuju. Bez obzira na režirani i osmišljeni prizor u seriji „Portreti“ uvijek je prisutan neizostavni prilog same osobe koja se snima - bilo da je riječ o nekom nesvjesnom pokretu, nagibu glave, jedva primjetnom smješku, fotografije svjedoče  nijemu komunikaciju, visok stupanj interakcije i povezanosti autorice i ljudi koje snima.

Kustosica izložbe je Rozana Vojvoda, viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, a izložba ostaje otvorena do 9. kolovoza 2020.

https://hr-hr.facebook.com/momadubrovnik/