Preskočite na glavni sadržaj

Niz međunarodnih priznanja za 'F20' Arsena Antona Ostojića

Dugometražni igrani film, psihološki triler 'F20' u režiji Arsena Antona Ostojića i produkciji Filmosaurus Rexa iz Zagreba nagrađen je na netom završenom 5. Kijevskom filmskom festivalu, a na proljetnom izdanju dodjele nagrada Festivala nezavisnog filma u Los Angelesu, glumica Romina Tonković proglašena je najboljom. Film se ranije 'okrunio' nagradama u Čileu, Indiji i Italiji.
vrijeme: 29.06.2020.
mjesto: Zagreb, MUO, Trg Republike Hrvatske 10
url: http://www.zgbookfest.hr/
F20 redatelja Arsena A. Ostojića osvojio je nagradu za najbolji europski triler na 5. izdanju Kijevskog filmskog festivala koji se održavao 26. i 27. lipnja. U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 20 igranih filmova iz 15 zemalja, a u žiriju festivala bili su  švedsko-američki glumac i pisac Bo Svenson, kanadska glumica Desiree Elle, američka producentica Val Verse, brazilski snimatelj Marcelo Brasil te dvojica kineskih filmaša Wang Jie and Li Kang.

 

Osim toga, glavna glumica Romina Tonković proglašena je najboljom na ljetnom ciklusu nagrada Festivala nezavisnog filma u Los Angelesu (Los Angleles Independent Film Festival Awards) koje se održavaju šestu godinu zaredom. To je prva nagrada koju je glumica dobila za svoju debitantsku ulogu u F20. Također, trailer za film F20 na istoj je manifestaciji dobio nagradu za najbolji. Nagrade se na spomenutom festivalu dodjeljuju filmovima i filmašima na jesenskom, zimskom, proljetnom i ljetnom ciklusu. Svečana dodjela nagrada održat će se 28. kolovoza u Raleigh Studios na Melrose Avenue u Los Anglelesu.

Opširnije pročitajte na www.havc.hr!