Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren Sanvincentijev paviljon u Lovranskoj Dragi

U petak poslijepodne u Lovranskoj Dragi službeno je otvoren trajni umjetnički paviljon umjetnika Davora Sanvincentija Puli Mȁlina, a sve u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. 
vrijeme: 26.06.2020.
mjesto: Lovranska Draga

O trajnom paviljonu Puli Mȁlina

Sanvincentijeva umjetnička instalacija Puli Mȁlina trajno će na ovom mjestu ostati, kako bi mnogobrojnim turistima ali i stanovnicima šireg Riječkog područja bila razlog više za posjet prekrasnoj Lovranskoj Dragi te uživanju u šetnji prirodom i zadivljujućim pejzažima.
Voda je oduvijek imala važnu ulogu u životu mještana Lovranske Drage te je u njezinu zemlju ucrtala živu mrežu puteva, staza i mostića, a na takvoj jednoj stazi – na pronađenim ostacima staroga mlina – smjestio se Puli Mȁlina, objekt inspiriran tradicijskim poljskim skloništima.
Njegova je baza izgrađena od kamenih ostataka mlina, dok je u interijeru korišteno drvo lokalnog kestena - maruna. U svako doba godine, ovaj će paviljon sa svojim šumskim vrtom biti prirodni zaklon putniku, šetaču, prolazniku, mjesto za druženje ili tišinu. Na datume godišnjih ekvinocija – zbog specifičnoga položaja južnoga prozora – posjetitelj ima priliku doživjeti susret i igru sunčevih zraka i vode.
Autor instalacije Puli Mȁlina je multimedijalni hrvatski umjetnik Davor Sanvincenti, projektantica je Iva Peručić, a radove je izvela tvrtka Kapitel iz Žminja.

Opširnije:
https://rijeka2020.eu/