Preskočite na glavni sadržaj

'Raširi svoja krila' – premijera u Puli

Predstava 'Raširi svoja krila' okuplja osobe s intelektualnim teškoćama i sjedinjuje ih s profesionalnim umjetnicima suvremenog cirkusa, a rezultat je cirkuska predstava-kabare koja zagovara inkluzivne izvedbene prakse u kazalištu.
vrijeme: 30.06.2020. 20 h
mjesto: Pula; Kazalište dr. Inat (DC Rojc, 3.kat)
url: https://www.facebook.com/Udruga-Čarobnjakov-šešir-1077249159079411/


Utorak, 30.6. / 20h / Kazalište dr. Inat (DC Rojc, 3.kat) / ulaz slobodan
 

Režiju potpisuje Domagoj Šoić, a autor glazbe i izvedbe muzike uživo Marijan Jelenić.Suočavajući se s različitim izazovima dijeljenjem iskustava i učenjem novih vještina šest osoba s intelektualnim teškoćama više su od dva mjeseca vježbali različite cirkuske vještine i uvježbavali točke koje će prezentirati. Na taj način kreiran je otvoreni proces u kojem je svatko pozvan sudjelovati neovisno  o osobnim karakteristikama, iskustvu, talentu….

 

Ova uzbudljiva cirkuska predstava – kabare umjetnički je proces zajedničkog istraživanja koja zahtijeva iscrpnu pripremu svih sudionika: osoba s invaliditetom i mentora umjetnika  suvremenog cirkusa i, osim što senzibilizira čitavo društvo da prihvati različitost, otvara javna pitanja vezana za sudjelovanje, uključivost, dostupnost i ostvarivanje prava osoba s invaliditetom u odnosu na različite aspekte sudjelovanja u umjetničkim i kulturnim programima.

 

Igraju:

Emin Bašić

Jadranka Žinić Mijatović

Kristina Smiljanić

Neven Kresina

Nikola Mijatović

Milan Manić

Ornela Ujčić

Tomislav Bašić

Vladana Manić

Žarko Sinčić

 

Režija: Domagoj Šoić

Stručna suradnica: Petra Pletikos

Kostimografija i scenografija: Gordana Vidak

Tehnika: Damien Daille

Autor glazbe: Marijan Jelenić

Dizajn plakata: Vjeran Juhas

Produkcija: Irena Boljunčić Gracin

Udruga Čarobnjakov šešir

 

U suradnji s Centrom za inkulziju i podršku u zajednici Pula

Predstava "Raširi svija krila" realizirana je u sklopu projekta GRAD(imo) ROJC kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin, Metamedij i Zelena Istra. Svrha projekta je unapređenje modela upravljanja u DC Rojc

Ukupna vrijednost projekta je 2.372,125,89 kuna/ 2.016,307,01 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Realizacija predstave sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.