Preskočite na glavni sadržaj

'Aleksi' Barbare Vekarić u BOZAR-u

Od četvrtka, 25. do nedjelje, 28. lipnja, belgijska će publika moći pogledati 'Aleksi', debitantski film Barbare Vekarić, koji će u sklopu programa 'Izvan okvira: fokus na suvremeni hrvatski film' biti dostupan za streaming na mrežnoj stranici Umjetničkog centra BOZAR u Bruxellesu.
vrijeme: 25.06.2020.
url: https://www.bozar.be/en

'Aleksi' je priča o 28-godišnjoj djevojci koja se nakon završetka studija i neuspješne potrage za poslom vraća u obiteljski dom. U nastojanjima da pobjegne od dosade i odgovornosti upušta se u nekoliko ljubavnih avantura. Snimljen u pitoresknim krajolicima poluotoka Pelješca, debitantski film Barbare Vekarić priča je o zakašnjelom odrastanju koja predstavlja rodnu reviziju otočkih komedija te nudi kritički pogled na generaciju rođenu tijekom 1990-ih. Barbara Vekarić za film je napisala i scenarij, a film je nastao u produkciji Marine Andree Škop i Darije Kulenović Gudan iz Studija dim.

 

'Aleksi' je dio programa „Izvan okvira: fokus na suvremeni hrvatski film“. Izbor filmova uključuje još Comic Sans Nevija Marasovića, Kratki izlet Igora Bezinovića i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić, koji će biti prikazani na jesen. Detalji o programu bit će naknadno definirani.

 

Program „Izvan okvira“ dio je kulturnih događanja u sklopu Predsjedavanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, nastao u suorganizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture RH i Umjetničkog centra BOZAR u Bruxellesu.

 

Program će biti dostupan na stranici BOZAR-a između 25. i 28. lipnja 2020., a pristup mu je ograničen na područje Belgije.

 

Više informacija potražite na službenoj stranici BOZAR-a.

 

Izvor: HAVC