Preskočite na glavni sadržaj

7. Diversions International Short Film Festival

Sedmi Diversions International Short Film Festival održat će se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja. Ovogodišnji program prikazuje se istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na službenoj mrežnoj stranici Festivala.
vrijeme: 02.07.2020.
mjesto: Sveti Ivan Zelina
url: https://hr-hr.facebook.com/diversionsfilmfestival/
Odabrane filmove publika će moći pogledati u Pučkom otvorenom veleučilištu ili u vlastitom domu, na svojim računalima ili pred malim ekranima!

 

Ovogodišnji natjecateljski program broji četrdeset i četiri kratkometražna filma međunarodne produkcije, a festival otvaramo projekcijom sedam hrvatskih kratkometražnih filmova. Prvi dan festivala zaključujemo Večernjim filmskim razgovorom o Autorskom angažmanu na filmu u 2020.-ima. Autoricama i autorima hrvatskih filmova pridružit će se i ravnatelj  Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marchich, dok će razgovor moderirati Boško Picula. U suradnji sa Veleučilištem VERN, razgovor će se ujedno i snimati i izravno emitirati na festivalskom mrežnom portalu.

 

Doxanje, koje već tradicionalno okuplja međunarodne festivale dokumentarnog filma, ove će godine predstaviti festival dokumentarnog filma Doclisboa iz Lisabona. Prikazat će se pet portugalskih dokumentarnih filmova, a po projekciji, uz gosta-moderatora Nenada Puhovskog videolinkom razgovarat ćemo s autorima u Portugalu. Također, u programu Kino Karantena prikazujemo filmove Kinokluba Zagreb i Blanka, nastale u samoizolaciji tijekom globalne pandemije.

 

U nedjelju, 5. srpnja na imanju Green Zelina održat će se Poet's corner s pjesnicima odabranim u natječaju ArtLab-a, koji će naša publika moći pratiti uživo na portalu. Jutarnju poeziju vodit će  blaževdolski pjesmoznanac Marijan Grakalić. Notu za kraj 7. Diverzija odsvirat će Robostrop & The CEO.

 

On-line filmski program bit će dostupan u cijeloj Hrvatskoj i to na stranici: www.disff.com

 

Ulaz na Diverzije je slobodan.

 

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Sveti Ivan Zelina, Hrvatskog audiovizualnog centra i Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj.