Preskočite na glavni sadržaj

Glazbena matineja - Jana Pelikan

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva u četvrtak, 25. lipnja 2020., na koncert Jane Pelikan, violina, koji će se održati u Gradskoj galeriji Zabok u 11:00 sati.
vrijeme: 25.06.2020.
mjesto: Gradska galerija Zabok
url: http://www.pou-zabok.hr/

Jana Pelikan, violina
Robert Batelić, klavirska pratnja

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za violinu br. 3 u G-duru, KV 216
I. Allegro

Henryk Wieniawski: Legenda

Niccolò Paganini: Caprice br. 13

Johann Sebastian Bach: Partita za violinu br. 3 u E-duru, BWV 1006
II. Loure

Antonín Dvořák: Koncert za violinu u a-molu, op. 53 (B. 108)
I. Allegro ma non troppo

Pablo de Sarasate: Zigeunerweisen
~
Jana Pelikan od veljače 2020. pohađa predstudijski program Konzervatorija Josepha Haydna u Eisenstadtu, Austrija, u klasi profesorice Anne Kandinskaye.
Jana je rođena 6. 10. 2002. Svoje violinističko obrazovanje od 2008. do danas duguje profesoru Hrvoju Budaku, diplomantu moskovskog Konzervatorija Čajkovski u klasi Olge Parhomenko. Bila je i učenica Glazbene škole Ferda Livadića u Samoboru u klasi profesora Ivana Mužanića te profesorice Martine Razum.
Dodatno se usavršavala na seminarima Anne Kandinskaye, Ofera Falka, Stephanie Gonley, Ruth Waterman, Leonida Sorokowa, Oresta Shourgota, Gorana Končara, Marca Grazianija, Davora Philipsa, Marine Tomić, Nenada Merlea, Maje Fleischman i dr.
Solo ili s komornim sastavom osvojila je brojne nagrade i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima u Italiji, Srbiji i Hrvatskoj (Ars Nova u Trstu, Poreč fest, Daleki akordi u Splitu, Davorin Jenko u Beogradu, regionalno/državno natjecanje u Velikoj Gorici / Zagrebu / Opatiji), kao i boravak u ljetnom glazbenom kampu u Austriji na Lionsovom Grand Prixu.
Ujesen 2020. započet će studij violine na Konzervatoriju u Eisenstadtu.